Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii nu cred în vaccinare: Doar 650 de angajați din 1.400 ai unui spital județean au făcut vaccinul

www.news.ro
vaccinare buzau sef sectie infectioase

Circa 650 de angajaţi dintr-un total de 1.400 câţi numără Spitalul Judeţean Buzău s-au vaccinat împotriva coronavirus, centrul de vaccinare amenajat în unitatea medicală fiind închis.

Potrivit managerului SJU Claudiu Damian, circa 650 de angajaţi din toate domeniile, de la medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, dar şi personal TESA s-au vaccinat îpotriva coronavirus, până la acest moment, conform News.ro.

Citește și: Vești EXCELENTE pentru români, în plină criză economică generată de pandemie: ce anunță patronii legat de salarii

Ponderea este mică, dat fiind că numărul total al angajaţilor este de circa 1.400.

"Înţeleg personalul care a avut COVID-19 şi are încă anticorpi şi din acest motiv nu s-a vaccinat până acum, însă nu îi înţeleg pe cei care nu au avut infecţia sau care nu au imunitate. Dacă personalul medical nu se vaccinează, ce exemplu dăm noi oamenilor, pacienţilor? Dar, bineînţeles, vaccinul nu este obligatoriu şi fiecare ia decizia pe propria răspundere", a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, arătându-se dezamăgit de numărul mic al angajaţilor care au decis să se imunizeze.

Centrul de vaccinare din interiorul unităţii medicale a fost înschis.

Conform medicului epidemiolog Carmen Scântei, la Buzău, s-au vaccinat până acum peste 20.000 de persoane, circa 8.000 primind inclusiv rapelul.

De la debutul pandemiei, judeţul Buzău a ajuns să numere 9.798 de persoane confirmate cu coronavirus, dintre care 9.189 s au vindecat, iar 270 au decedat.

Conform raportului transmis de Prefectura Buzău, marţi, în acest judeţ au fost confirmate 29 de cazuri noi de boală, cel mai mic pacient având doar 4 luni.

Judeţul Buzău înregistrează, de mai multe zile, cea mai mica rată de incidenţă a cazurilor de coronavirus din întreaga ţară, valoarea de marţi fiind de 0.67 de cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.