Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii români fac un studiu inedit despre coronavirus

The Local Italy
spital coronavirus

Medicii de la Colentina au făcut un studiu inedit legat de pacienţii Covid-19 cu forme grave. Aceştia au reuşit să stabilească o legătură între evoluţia negativă a bolii şi nivelul proteinei S. Șeful șecției de medicină internă II, profesorul dr.Cristian Băicuş, a vorbit la Antena 3 despre rezultatele studiului.

„A fost ideea colegului meu pneumolog care m-a sunat și mi-a zis că i se par trombozele mult prea importante și a căutat niște cauze. Am recrutat 91 de pacienți și am arătat că proteina S e scăzută la acești pacienți. Încercăm să rechemăm din cei 91 cât mai mulți să le dozăm din nou proteina S.

Deocamdată am reușit să dovedim că cu cât au simptome mai grave cu atât au proteina mai scazută, întrebarea e dacă scade din cauza infecției sau e invers poate din cauza asta se produc trombozele. Asta vrem să arătăm. Neavând un nivel bazal, vom incerca să îi convingem să vină la spital să le dozăm din nou proteina, dacă e normală însemnă că a fost scăzută din cauza bolii, dacă e în continuare scăzută însemnă că proteina S a fost scăzută congenital și putem să știm care pacienți sunt la risc mai mare.

Am avut si eu Covid, minim simptomatic. Am avut o raceala uzuala. Anticorpii mi-au scăzut după vreo 3-4 luni”, a spus șeful șecției de medicină internă II, Cristian Băicuş la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.