Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii și actorii sunt de acord: Arta vindecă sufletul şi trupul

masti ale sufletului

După perioada dificilă prin care am trecut în timpul epidemiei, fiecare dintre noi are nevoie de forţa creatoare a artei. „Arta este bucuria aceea de care ne agăţăm ca de un colac de salvare”, spune actriţa Ioana Calotă. Medicul Radu Ţincu afirmă că sentimentele pozitive au rol protector.

Reîntoarcerea la viaţa artistică şi culturală este extrem de importantă pentru fiecare dintre iubitorii de artă. Actriţa Ioana Calotă spune că, după perioada grea prin care am trecut cu toţii, arta poate fi o terapie excelentă.

„Este încântător să vezi cum spectatorii vin la teatru într-o anumită stare şi pleacă în cu totul altă stare, mult mai bună. Acest schimb extraordinar, acest dialog de vibraţii pur şi simplu arde emoţiile joase şi transformă totul într-o bucurie purificatoare. Este bucuria aceea pe care o ştim, o recunoaştem, şi de care ne agăţăm aşa, ca de un colac de salvare. Arta este viaţă. Arta este forţă creatoare pentru suflet, dar şi pentru sănătatea noastră”, a spus Ioana Calota, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, dă semnalul căderii Guvernului Orban: 'Dacă PNL se atinge de Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moţiune de cenzură'

Radu Ţincu, medic primar ATI Toxicologie la Spitalul Floreasca, explică efectele pe care le are arta asupra organismului.

„Aceste sentimente pozitive sunt însoţite de eliberarea unor substanţe neurohormonale protective pentru organism, cum ar fi betaendorfinele şi endocanabinoizii, acidul gama aminobutiric. Sunt substanţe care protejează funcţionarea sistemului nervos central şi reglează funcţionarea întregului organis”, a spus Radu Ţincu.

În lipsa acestor trăiri pozitive pe care arta, cultura, le generează în interiorul organismului, oamenii rămân cu cele negative, şi implicit cu hormonii de stres, spune medicul.

Artiştii speră că teatrele se vor redeschide curând, însă deocamdată se discută doar despre reluarea spectacolelor în aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.