Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Medicii și asistenții angajați fictiv în azile - fără drept de liberă practică` – Alina Ion, managerul Spitalului Sfântul Sava

arhiva personala
Alina Ion

Alina Ion, manager al spitalului privat Sfântul Sava, a declarat într-o intervenție tv, că personalul angajat fictiv în „azilele groazei” ar trebui să rămână fără drept de liberă practică, iar statul să nu mai plătească sume uriașe pe minciuni. Ea consideră că statul poate opri astfel de practici, dacă face verificări minimale.

”Este revoltător să aflăm, acum, câte azile ale groazei funcționau în România, fără să fie deranjate de vreo autoritate, ba chiar că se aflau sub protecția autorităților.

Să nu mai pozeze surprinși nici miniștrii, nici autoritățile locale!

Iată cum stau lucrurile:

  • Există legislație încă din 2019, cu standardele minime pentru fiecare pacient, care obligă centrele de îngrijire să aibă un anumit număr de angajați și există legislație din 2020, care obligă la angajarea personalului de specialitate pentru astfel de îngrijiri - medici, asistenți, asistenți de îngrijire, asistenți sociali, infirmieri etc. N-a pus nimeni în aplicare aceste prevederi legale, n-a verificat nimeni nimic! Altfel, nu s-ar fi ajuns aici!
  • Există angajați fictiv în aceste centre, personal de specialitate care figurează simultan cu contracte de muncă în mai multe azile. Cum este posibil ca în aceeași zi și în același interval orar, un medic sau un asistent să fie și în azilul A, și în azilul B, și în azilul C, care se află la kilometri distanță unul față de celălalt? Aceste angajări pot fi verificate de către instituția publică ce finanțează activitatea unui azil, prin simpla consultare a REVISAL sau la ITM, din birou, nu e nevoie să meargă pe teren.
  • Factura pe care un azil o înaintează spre decontare finanțatorului ar trebui să fie însoțită de situația angajaților din luna respectivă, facturile pentru utilități, hrană, apă, medicamente și alte produse de îngrijire. Finanțatorul nu trebuie să achite cheltuieli fictive. Autoritățile n-au cerut asta! Au plătit zeci de milioane de euro pe minciuni.

Dacă se fac aceste verificări, este imposibil să se repete abuzurile de care toți suntem astăzi oripilați.

Dacă se prevede ca administratorul unui azil închis pentru neconformitate nu mai poate avea drept de practică în domeniu, atunci s-ar încheia și practica schimbării firmelor cu același administrator.

Dacă se instituie sancțiunea cu retragerea dreptului la liberă practică a medicilor și asistenților sau a personalului de îngrijire a pacienților care au fost surprinși că sunt angajați la mai multe azile simultan, atunci nu vor mai fi situații de angajări fictive, în acte, pe baza cărora statul plătește bani grei pentru îmbogățirea celor ce mint că îngrijesc persoane aflate în dificultate.

Dacă nimic din toate acestea nu se va schimba, povestea azilelor groazei va continua.”, a scris Alina Ion pe pagina sa de socializare.

Alina Ion este fondatoare și manager al Spitalului Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală din Pantelimon, Ilfov. Împreună cu familia, a construit spitalul, care are trei etaje și 118 paturi, fără niciun fel de sprijin de la stat, în doar patru ani. Spitalul Sfântul Sava respectă toate normele europene în materie de îngrijirea bolnavilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.