Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii trag un semnal de alarmă de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei: Zilnic, peste 4000 de oameni pierd viața din cauza acestei boli

TBC

Medicii de la Spitalul CF Timişoara trag un semnal de alarmă privind gravitatea tuberculozei şi avertizează că zilnic peste 4.000 de oameni îşi pierd viaţa. Ei spun că TBC poate duce la complicaţii grave, iar un tratament inadecvat poate duce la deces.

”Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei - semnal de alarmă faţă de gravitatea acestei afecţiuni. În fiecare zi, peste 4000 de oameni îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii. Pe 24 martie 1882, medicul şi cercetătorul Robert Koch anunţa, la Berlin, descoperirea bacteriei care provoacă tuberculoza. Rezultatul obţinut în acea zi a deschis calea cercetărilor pentru diagnosticarea şi tratarea bolii considerată, până la acel moment, ca fiind una incurabilă”, transmit  reprezentanţii Spitalului CF Timişoara pe pagina de Facebook, conform News.ro.
Potrivit acestora tuberculoza este una dintre cele mai răspândite boli infecţioase din lume, impactul global fiind semnificativ.
”În România, tuberculoza continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică, cu un număr ridicat de cazuri raportate în fiecare an. Incidenţa bolii este alarmantă şi în creştere. TBC poate duce la complicaţii grave, iar tratamentul inadecvat poate conduce la forme rezistente la medicamente şi chiar la deces. Mai mult, poate determina transmiterea bolii la alte persoane cu un sistem imunitar scăzut”, precizează sursa citată.
Potrivit medicilo, recunoaşterea simptomelor este importantă pentru diagnosticarea precoce şi tratamentul eficient. Printre simptomele comune se numără tusea persistentă, febra, pierderea în greutate şi oboseala excesivă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.