Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii veterinari britanici au eutanasiat un mascul de alpaca în vârstă de opt ani, în pofida unor proteste publice

hotnews.ro

Medicii veterinari britanici au eutanasiat un mascul de alpaca în vârstă de opt ani, a cărui soartă a generat proteste şi critici adresate prim-ministrului Boris Johnson, după ce Guvernul de la Londra a ordonat ca animalul să fie sacrificat din cauza unor rezultate pozitive la testele de depistare a tuberculozei bovine, informează Reuters.

Ordinul de eutanasiere a lui Geronimo a determinat-o pe stăpâna animalului, Helen Macdonald, să se adreseze public prim-ministrului Boris Johnson şi soţiei acestuia, Carrie, pentru a le cere să dea dovadă de clemenţă, iar în urma apelului ei, mai multe celebrităţi i-au cerut premierului britanic să se distanţeze de această chestiune, pe care au considerat-o "un dezastru de relaţii publice".

Stăpâna animalului şi mai mulţi protestatari s-au reunit la ferma acesteia din comitatul Gloucestershire pentru a îl apăra pe Geronimo de "călăii" săi. Peste 140.000 de persoane au semnat o petiţie ce solicita graţierea animalului, scrie Agerpres.ro.

"Animalul infectat a fost transferat din ferma lui şi eutanasiat de angajaţii de la Animal and Plant Health Agency (Agenţia pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor - APHA), ca măsură necesară pentru a ţine sub control răspândirea tuberculozei bovine", a precizat Departamentul pentru mediu, alimente şi afaceri rurale într-un comunicat.

Helen Macdonald, care lucrează ca asistent medical veterinar, spune că Geronimo a avut un test cu rezultat negativ atunci când a fost adus din Noua Zeelandă şi că a cheltuit mii de lire sterline în instanţă încercând să salveze animalul.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic a spus că este foarte dureros atunci când o persoană pierde un animal de companie.

"Gândurile noastre bune se îndreaptă acum către Helen Mcdonald şi către toţi aceia care au avut de suferit din cauza acestei boli îngrozitoare", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.