Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii vin cu ultimele vești despre starea de sănătate a pacientului suspect de febră tifoidă

analize

Analizele bărbatului de 62 de ani, suspect de febră tifoidă, au fost trimise de medicii de la Spitalul Victor Babeș din Capitală către Institutul Cantacuzino pentru confirmare/infirmare, doctorii precizând că, din punct de vedere clinic și biologic, diagnosticul nu se susține, scrie Mediafax.

"Pacientul are 62 de ani și a fost examinat aseară. S-au luat analize. În momentul de faţă ne este greu să afirmăm existenţa acestei boli. Din punct de vedere clinic şi biologic, nu s-ar susţine acest diagnostic. În plus suferinţa pe care o acuză pacientul....Din păcate nu avem documente medicale foarte coerente. Avem un singur buletin de analize din urmă cu câteva luni care este total neconcludent legat de această boală. Asta este procedura, am trimis la Institutul Cantacuzino sau în sfârşit urmează acum să trimitem analizele pentru confirmare sau infirmare a acestei afecţiuni. Pacientul a plecat de acolo fiind consultat în prealabil acum, la începutul lunii septembrie, de către un medic care i-a dat dreptul de zbor. Din punctul acesta de vedere, şi ei l-au considerat a nu fi cu potenţial de risc. Nu are o stare generală extraordinar de bună, dar cel puţin în momentul de faţă nu pot afirma că starea de sănătate a dumnealui este într-un pericol mare. Este izolat pacientul cum facem cu toţi pacienţii de acest fel", a declarat, miercuri, Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase din Spitalul Victor Babeș.

Medicii spun că până acum nu au elemente sugestive pentru a confirma febra tifoidă.

"Până în momentul de faţă nu avem nici măcar certitudinea din ce documente ni s-au prezentat în legătură cu existenţa acestei boli. Această boală se transmite pe cale fecal-orală. Acest microb poate rămâne în organismul unor pacienţi , în sfârşit sunt incomplet trataţi, şi el teoretic ar putea transmite, dar acum vorbim doar teoretic pentru că acest pacient vă repet - nu avem nici măcar o bănuială rezonabilă. Pacientul ne-a relatat că este bolnav cam de patru luni şi jumătate, că n-ar fi avut la momentul respectiv nici măcar atunci febră , că şi-ar fi făcut nişte analize şi că a primit un tratament injectabil care a fost administrat la domiciliu, nu în spital. Deci nu a fost internat pentru această afecţiune. Probabil nici ei nu au avut certitudinea acestui diagnostic. Dacă era vorba despre aşa ceva l-ar fi izolat", a completat medicul.

Bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost transportat la spital de medici de pe Aeroportul Henri Coandă, marți seară, după ce soția sa a sunat la 112 și a alertat autoritățile referitor la starea de sănătate a acestuia și la faptul că se simte rău. Avionul a fost izolat la sol până când pacientul a fost scos, iar ceilalți pasageri au fost debarcați în siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.