Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicină nucleară de înaltă precizie pentru pacienții oncologici, la SANADOR

Cancerul este a doua cauză de mortalitate, la nivel global, după bolile cardiovasculare. Unul din șase decese, în lume, este cauzat de cancer. În acest context, diagnosticarea precisă și tratamentul cu echipamente performante, sub îndrumarea unor specialiști cu experiență vastă și rezultate remarcabile, sunt esențiale.

În cazul pacienților oncologici, investigațiile de medicină nucleară sunt extrem de importante pentru stabilirea unui diagnostic cert, a unui plan terapeutic optim, dar și pentru monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament. Centrul Oncologic SANADOR deține un departament complet de medicină nucleară, cu echipamente de înaltă performanță și o echipă medicală de renume, cu experiență vastă și rezultate remarcabile în managementul terapeutic al cancerului.

Unul dintre aceste echipamente este Siemens Symbia Intevo Bold, care permite efectuarea investigațiilor scintigrafice avansate, de tip SPECT-CT, prin care se realizează scanarea pacientului scintigrafic 3D și tomografic, simultan.

SPECT-CT asociază un tip de tomografie de emisie fotonică (SPECT), care pune în evidență modificări metabolice celulare la nivelul organelor (creier, tiroidă, paratiroidă, plămân, cord, rinichi, sistemul limfatic, osos etc). Imaginea obținută ajută la creșterea posibilității de localizare a modificărilor metabolice, la nivelul structurilor anatomice, ajutând astfel la o diagnosticare mai precisă.

Un alt echipament performant de medicină nucleară disponibil la Centrul Oncologic SANADOR este Siemens Biograph Horizon 3R, cu ajutorul căruia se pot efectua investigații PET-CT de înaltă precizie.

PET-CT este o investigație imagistică non-invazivă care utilizează imagini de fuziune între tomografia cu emisie de pozitroni (PET) și tomografia computerizată (CT). Cu ajutorul acestei tehnologii se poate clarifica rapid și precis prezența și localizarea unei tumori, stadializarea acesteia și prezența unor eventuale metastaze.

Pentru pacient, există avantajul efectuării unui singur examen, din care se obțin date pentru diagnosticarea precisă metabolică și morfologică, stadializare/restadializare post-terapeutică, cu expunere la o doză scăzută de radiații. Iradierea prin PET-CT este mai scăzută comparativ cu iradierea unui CT normal, deși PET-CT combină două metode de diagnostic care generează imagini.

PET-CT crește precizia diagnosticului, ajutând la alegerea conduitei terapeutice țintite. Avantajul principal al acestei investigații este că îmbină datele legate de diagnosticarea metabolică și morfologică, realizând stadializarea post-terapeutică într-o singură examinare.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian servicii moderne de radioiodoterapie, în cadrul secției de terapie izotopică. Terapia cu iod radioactiv aduce beneficii importante pacienților, scăzând rata de recidivă și îmbunătățind ratele de supraviețuire.

Centrul Oncologic SANADOR deține prima secție dedicată terapiei izotopice din sistemul medical privat. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai. Secția beneficiază de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoale terapeutice internaționale.

Află mai mult despre Centrul Oncologic SANADOR!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.