Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie cu parfum de război economic: `scandalul AstraZeneca` aruncă Pfizer în față. Cine câștigă, cine pierde

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Criza vaccinurilor de la Astra Zeneca naște oportunități într-o piață în care oricum cererea este mult mai mare decât oferta. În acest context, executivii Pfizer au informat investitorii despre „oportunitatea semnificativă” de a crește prețurile vaccinului Pfizer-BioNTech, anunță Business Insider.

Citește și: Nicușor Dan NU alocă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului: Nu avem în buget

Vorbind la conferința virtuală Barclays Global Healthcare, doi oficiali ai companiei, - Frank D'Amelio, CFO și Chuck Triano, vicepreședinte senior pentru relația cu investitorii - au declarat că Pfizer va avea șansa de a crește prețurile pentru vaccin atunci când COVID se va trece din starea de pandemie la o situație endemică.

D'Amelio spune că odată cu reluarea „condițiilor normale de piață”, în timp, ar exista șansa ca firma să profite de oportunități dintr-o „perspectivă a cererii ... și a prețurilor”.

Cei doi au adăugat că, pentru a rămâne protejați, oamenii ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru a consolida imunitatea și eficacitatea împotriva variantelor emergente de COVID.

În plus față de rapelurile anuale regulate, acest ciclu de vaccinare poate deveni o parte din noul normal.

„Credem că devine din ce în ce mai probabil să aibă loc o vaccinare anuală”, a spus D'Amelio, menționând că Pfizer nu a văzut pandemia sau acțiunile de vaccinare rezultate ca pe un eveniment singular.

Criza Astra Zeneca ar putea fi deblocată în cursul acestei săptămâni, atunci când va fi anunțat raportul Organizației Mondiale a Sănătății și Agenției Europene a Medicamentului. Dacă cele două instituții vor certifica faptul că există probleme cu acest tip de vaccin, atunci întreaga piață va fi aruncată în aer, iar cei de la Pfizer par pregătiți să acopere golul.

Între timp, 11 țări din Europa au suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca, dar și în România sau alte state unde continuă, a crescut exponențial rata respingerii din partea populației.

Practic, țările din Europa vor fi puse între ciocan și nicovală: fie plătesc mai mult pentru Pfizer, fie riscă cu Astra Zeneca, acestea fiind companiile care au o producție ce asigură la un nivel decent nevoile pieței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.