Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul cardiolog avertizează: Nu mai mâncați aceste trei alimente și veți trăi mai mult

F. P.
cardiologie

Cardiologul Iuri Piksha ne spune care sunt cele trei grupe de alimente pe care, dacă le excludem din dietă, garantat ne vom prelungi viața și vom trăi până la adânci bătrâneți. Adesea, consumul de alimente care conțin multă sare, unt și agenți cancerigeni ne scurtează viața.

„Pentru a avea o inimă și vase de sânge sănătoase, este important să vă revizuiți dieta. Și eliminați din dieta dv. pentru totdeauna alimentele care cresc nivelul de colesterol rău din sânge”, subliniază medicul cardiolog, potrivit actualno.com, preluat de Rador Radio România.

Pentru a vă crește șansele de a îmbătrâni sănătos, ar trebui să evitați alimentele bogate în grăsimi saturate. Potrivit medicului cardiolog, cartofii prăjiți, margarina și chipsurile sunt deosebit de dăunătoare în acest sens. „Cu cât le mănâncați mai des și mai mult, cu atât este mai mare riscul ca într-o zi să simți o stare de rău și să ajungeți pacientul unui cardiolog, endocrinolog sau al altor medici specialiști”, spune expertul.

Potrivit statisticilor OMS, majoritatea oamenilor de pe planetă mor din cauza complicațiilor patologiilor cardiovasculare. Prin urmare, plănuind să intrați în cele din urmă pe lista longevivilor, este important să vă revizuiți dieta.

„Merită subliniat faptul că oamenii de știință și medicii împart colesterolul în două grupe: rău (LDL) și bun (HDL). În același timp, majoritatea (80 la sută) din colesterol din sânge este produs de ficat și celulele corpului, restul (20 la sută) este absorbit din alimente”, mai spune medicul cardiolog.

Alternativele sănătoase

Potrivit acestuia, alimentele de origine naturală au un efect benefic asupra nivelului de colesterol din sânge: cereale, fructe și legume, nuci și semințe. Prin creșterea ponderii lor în dietă, vă puteți crește semnificativ șansele de longevitate.

„Dacă vreți să trăiți mult și fericiți, trebuie să vă susțineți aspirațiile cu acțiuni concrete. De exemplu, alegeți un sport care vă va aduce bucurie la fiecare antrenament. Puteți renunța la obiceiurile proaste și puteți să mergeți în fiecare zi înainte de culcare într-o plimbare de cel puțin o oră. Acestea sunt decizii corecte și sănătoase. Dar, din păcate, singure nu garantează o viață lungă. Pentru asta ar trebui să aveți o dieta potrivită”, adaugă expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.