Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul care a ajutat CIA să-l prindă pe Osama bin Laden își cere dreptatea în instanță! Fratele acestuia: 'Nu ni se face dreptate'

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Familia medicului pakistanez care a ajutat CIA să dea de urma lui Osama bin Laden a cerut autorităţilor o decizie rapidă în privinţa apelului împotriva unei condamnări la 23 de ani de închisoare, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Îi cerem judecătorului şef (care conduce Curtea supremă în Pakistan) o decizie rapidă în privinţa apelului", a declarat Jamil Afridi, fratele mai în vârstă al medicului încarcerat Shakil Afridi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată miercuri la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

Afridi a condus o campanie falsă de vaccinare în oraşul Abbottabad pentru a confirma prezenţa lui Osama bin Laden într-un complex.

Numai după confirmarea lui Afridi forţele speciale ale SUA au efectuat raidul care s-a soldat cu uciderea lui Osama bin Laden în 2011, punând capăt celei mai lungi căutări a unei persoane date în urmărire din istorie.

Afridi este perceput ca un erou de SUA, în timp ce mulţi în Pakistan îl consideră un trădător. El a primit o sentinţă de 23 de ani de închisoare pentru finanţarea unui grup militant afiliat talibanilor în 2012.

Oficiali pakistanezi l-au acuzat pe medic de trădare pentru că i-a condus pe cei de la CIA la Osama bin Laden, dar el nu a fost niciodată inculpat oficial pentru acest lucru.

"Nu ni se face dreptate", a mai declarat Jamil Afridi pentru dpa.

El a mai spus că procurorii şi tribunalul tergiversează procesul penal, în pofida faptului că fratele său a petrecut deja zece ani în închisoare fără a se lua o decizie în privinţa apelului înaintat.

Înalta curte din Peshawar, unde apelul a fost înaintat de peste 15 luni, urmează să judece dosarul joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.