Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţii, într-un top al eroilor din 2020

Facebook.com
Ioan Cătălin Denciu

Medicul Cătălin Denciu, cel care a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020, anunță news.ro.

"Acest medic român era de gardă la 14 noiembrie 2020 în unitatea de terapie intensivă de la spitalul din Piatra Neamţ. În momentul în care a izbucnit un incendiu, el efectiv s-a aruncat în foc pentru a încerca să salveze cât mai multe vieţi. În ciuda sacrificiului său, zece pacienţi au decedat, iar şase au fost răniţi. Curajosul medic a suferit arsuri de gradul doi şi trei. A doua zi, el a fost transportat în Belgia, la spitalul militar Regina Astrid, specializat în tratarea pacienţilor cu arsuri", a scris sursa menţionată.

În topul eroilor din 2020 se mai află medicul chinez Li Wenliang, cel care a avertizat prima oară de existenţa coronavirusului, dar care nu a fost ascultat, fiind chiar arestat de poliţie pentru răspândirea de zvonuri false. Medicul din Wuhan a fost spitalizat la începutul lunii ianuarie şi a murit la 6 februarie.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

Şi căpitanul Tom Moore, veteran britanic din Al Doilea Război Mondial se află în acest clasament. Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani. În cele din urmă el a strâns aproximativ 30 de milioane de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

În clasament se află şi Louain al-Hathloul. Ea are 31 de ani şi militează pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită, în special pentru cel de a şofa. Ea a fost condamnată la închisoare, în baza unei legi antiteroriste în vigoare în această ţară. Conform Amnesty International, în captivitatea, ea a fost bătută, torturată şi abuzată sexual.

O altă personalitate prezentă în top este actriţa franceză Adele Haenel, care s-a ridicat şi a plecat din sală la ceremonia premiilor Cesar, atunci când regizorul Roman Polanski a primit premiu pentru filmul "J’accuse".

"Ruşine", a strigat ea, după ce, cu câteva zile înainte de ceremonie, afirmase: "Să-l premiezi pe Polanski este ca şi cum ai scuipa toate victimele, adică este ca şi cum spui că nu e grav să violezi femei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.