Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul de gardă, despre care s-a spus că a salvat mai mulți pacienți în incendiul de la 'Matei Balș', RUPE TĂCEREA: Recunoaște că era frig în saloane

Mediafax
Catalin Apostolescu, medic erou Bals

Medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la Institutul ”Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a fost audiat, duminică, la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei. La ieşirea de la audieri, medicul a declarat jurnaliştilor că personalul medical a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a scoate pacienţii din saloanele cuprinse de flăcări.

”Nu era foarte frig. Nu pot da temperaturi. Nu este permis cu aeroterme în saloane. Totul a decurs foarte repede și foarte riscante.”, a spus medicul Cătălin Apostolescu.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Cătălin Apostolescu a fost audiat timp de peste două ore, în ancheta privind incendiul în urma căruia şapte pacienţi au decedat, unii la faţa locului, alţii la spitalele la care au fost transferaţi. El a precizat că salvatorii nu au putut sparge ferestrele, acestea fiind din termopan.

Medicul a explicat că existau proceduri privind manipularea instalaţiei de oxigen şi că acestea erau respectate în cadrul unităţii medicale.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

„Vreau să mulţumesc pentru sprijinul pe care îl primesc de la Colegiul Medicilor prin faptul că mi-a asigurat asistenţă juridică”, a adăugat medicul Cătălin Apostolescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.