Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul de la Sanador care l-a operat pe copilul ce a murit nu are explicații: 'Au fost respectate protocoalele'

sanador
Sanador

Medicul de la Sanador, care a operat de hernie inghinală copilul care a murit în weekend, spune că intervenția chirurgicală s-a desfășurat fără evenimente majore, au fost respectate protocoalelele și că nu are, până la acest moment, o explicație cu privire la ce s-a întâmplat, infomrează Mediafax.

„A fost un șoc, o mare traumă și este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfășurare, nu am cum să dau foarte multe... nu știu nici eu, nu am nicio explicație până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să spun atât: intervenția chirurgicală a evoluat fără evenimente majore și nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obișnuință. Au fost respectate toate protocoalele. Dacă este un copil de un an, peste vârsta de un an, operat de hernie inghinală nici nu necesită monitorizare în terapie. Numai că noi la copii sub un an, și de regulă când operăm în privat, îi ducem în Terapie, postoperator, tocmai pentru a fi mult mai atenți decât suntem în spitalele de stat”, a declarat într-o conferință de presă medicul Laura Bălănescu, cel care l-a operat pe copil.

Cauza decesului copilului de 1 an şi 8 luni, care a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat, luni, reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

În acest caz, s-a autosesizat și Colegiul Medicilor, care demarează o anchetă.

Decesul copilului este proba necesară, dar nu şi suficientă pentru a stabili vinovăţia cuiva, anunţă reprezentanţii Colegiului Medicilor în cazul decesului băieţelului de la Sanador, precizând că nu este o legătură directă între verdictul dat de medicii legişti şi o eventuală eroare medicală.

“Nu există o legătură directă şi irevocabilă între verdictul dat de colegii noştri legişti şi o eventuală eroare medicală, iar eroarea medicală se judecă şi în contextul acelui verdict, dar şi în contextul întregii situaţii, de la internarea copilului până la decesul său. Faptul că acolo scrie şoc hemoragic, nu înseamnă neapărat, indubitabil, vinovăţia cuiva. Dar repet, este o mare încărcătură "da, s-ar putea să fie", şi impulsul acesta să legi cuvântul hemoragie de deces. Dar nu este neapărat obligatoriu acest lucru. (...) Decesul copilului este proba necesară, dar nu şi suficientă pentru a stabili vinovăţia cuiva şi a sancţiona, urmează de drept o anchetă”, a spus, miercuri, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean, în cadrul unei conferinţe de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.