Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Jurma critică ineficiența campaniei de vaccinare și avertizează: Vom depăși 100.000 de cazuri noi pe săptămână

The Jerusalem Post
israel covid coronavirus

Medicul Octavian Jurma critică dur strategia guvernului în ceea ce privește campania de vaccinare. Politică de imunizare de turmă adoptată de guvernul nostru este o aberație monstruoasă situată undeva între eugenie și genocid, consideră Jurma, potrivit Mediafax.

Epidemiologul Octavian Jurma susține că numărul de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 va crește foarte mult în perioada următoare.

„În această săptămână vom depăși pragul de 100,000 de cazuri noi pe săptămână. Aproape dublu față de recordul de 58,364 infectari pe săptămâna atins în valul 2 în noiembrie 2020... La 100,000 de cazuri pe săptămâna și o rată de detecției de 5:1, România acumulează de azi încolo 500,000 (jumătate de milion de cazuri reale săptămânal). În acest ritm vom ajunge la fundul prăpastiei (vârful valului) în 4 săptămâni (+/- 2)”, anunță Jurma pe Facebook.

După atingerea vârfului de infectări va urma o perioadă decendentă care va avea numeroase decese, avertizează specialistul. Deoarece se luptă între ei și nu propun strategii cu rezultate, politicienii sunt criticați dur de Octavian Jurma.

„Odată atins însă vârful vom avea nevoie de aproximativ același drum parcurs în revers. Mai mult de jumătate din cazurile unui val și peste 50% din cazurile grave și decese se acumulează în faza descendentă. De aceea politică de imunizare de turmă adoptată de guvernul nostru este o aberație monstruoasă situată undeva între eugenie și genocid. Evident cu moțiunea de cenzură la colț, nimeni se mai gândește acum în partide la prăpastia spre care se îndreaptă țară. Țară este fără cineva la cârma. Toți sunt focalizați să se omoare unii pe alții în Parlament, tot ce auzim la televizor și în media sunt acuzații, nimeni nu prezintă soluții. De fapt pentru PNL moțiunea de cenzură și demiterea guvernului în acest moment ar fi o binecuvântare pentru că le poate permite să dea vină pe USR, PSD și AUR”, a explicat Octavian Jurma.

Moțiunea de cenzură va fi supusă aprobării marți în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.