Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Monica Pop face ACUZAȚII INCENDIARE: Au MURIT oameni pentru că spitalele au fost ÎNCHISE în stare de urgență

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Monica Pop

Coronavirusul face mai multe victime colaterale. Dacă peste un milion de români au intrat în șomaj tehnic, din cauza măsurilor luate de autorități, în țara noastră au fost și oameni care au murit, tot din cauza acelorași măsuri, acuză doctorul Monica Pop. Șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti,  Pop cere redeschiderea spitalelor pentru ca românii să aibă acces la actul medical. Aceasta a spus, la Marius Tucă Show, că mulţi pacienţi au fost condamnaţi la moarte pentru că spitalele au fost închise, conform Mediafax.

Citește și: Primul SMART VILLAGE din România TAIE fața marilor orașe: are APLICAȚIE prin care se pot sesiza probleme legate de COVID-19

Prof. univ. dr. Monica Pop spune că prelungirea stării de urgenţă ar fi un gest ilogic şi împortiva oamenilor”.

„Cei de la conducere nu au înteles că sunt şi alte boli care exista în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi. Pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a spus prof.univ.dr. Monica Pop.

Medicul crede că sistemul sanitar va fi suprasolicitat şi cere de urgenţă redeschiderea spitalelor non-COVID.

„Nu înteleg de ce nu funcţionează policlinicile şi spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. (...) E o mare problemă , înainte de COVID erau un mil de programări pe zi toate din toate domeniile medicale”, a mai spus medicul.

Monica Pop este de părere că măsurile luate de autorităţi au fost mult prea dure, iar prelungirea stării de urgenţă ar fi fost un act iresponsabil, care nu ar ţine cont de nevoile românilor, ci doar de orgolii politice.

„Logic nu este (prelungirea stării de urgență – n.r.). Împotriva oamenilor este, neelectoral este. Este vorba doar despre orgolii politice. (...) Cred ca boala există, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi cred că măsurile au fost exagerate. (...) Nu mi se pare normal. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”, a mai spus Monica Pop.

În cadrul emisunii Marius Tucă Show, Monica Pop a discutat şi despre demiterea lui Adrian Streinu Cercel.

Aceasta crede că îndepărtarea sa este un gest iresponsabil făcut de autorităţi, mai ales că şeful Institutului „Matei Balş" este unul dintre specialiştii care are în permanenţă contact cu bolnavii de coronavirus şi a cărui expertiză nu poate fi ignorată de guvernanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.