Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Radu Țincu: Probabil va exista și o a treia doză de vaccin

Politici de sanatate
radu tincu

Medicul Radu Țincu consideră că va fi nevoie și de o a treia doză de vaccin, pe măsură ce tulpinile de Covid-19 vor evolua. El arată că această stare de fapt nu trebuie să alimenteze teoriile conspirațiilor, evoluția virusurilor fiind ceva natural.

"E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike.

Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și forma vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi.

Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă", a spus medicul, potrivit digi24.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.