Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Tudor Chiuhodaru dă alerta: Frigul crește riscul de infarct

www.facebook.com
tudor ciuhodaru

Un cunoscut medic din România avertizează persoanele cu probleme cardiace să evite expunerea la frig. Tudor Ciuhodaru spune că cei care au peste 65 de ani sau chiar și copiii extrem de mici riscă să facă infarct dacă ies afară în frig.

"Avem variații bruște de temperatură care pot reprezenta un veritabil șoc termic pentru mulți dintre noi, dar mai ales pentru cei din grupele de risc, cei peste 65 de ani sau cei sub 5 ani. Aceste variații brutale de temperatură pot duce la decompensarea sau agravarea unei afecțiuni. Sunt temperaturi de infarct, pentru că asta se întâmplă în această perioadă. O scădere de 1 grad sub temperatura de îngheț înseamnă creșterea riscului de infarct cu aproape 2%, ceea ce înseamnă că la -10, -15 grade, riscul de infarct crește cu 30%.

Vântul și umezeala fac ca temperaturile resimțite să fie și mai scăzute, iar efectele frigului să fie și mai importante. Pe de altă parte, este vorba și de riscul de atac vascular cerebral și nu neglijați simptomele simple. Timpul de prezentat la urgențe este foarte scurt. Hipotermia este un ucigaș tăcut. Atenție, mare atenție! Nu consumați alcool în această perioadă. Pierderile de căldură sunt accentuate. Apreciați cu dificultate pericolul", a spus Dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.