Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Tudor Ciuhodaru ATENȚIONEAZĂ: testarea extinsă e ABSOLUT vitală, poate salva vieți

www.facebook.com
tudor ciuhodaru

România trebuie să urmeze întocmai indicațiile OMS, care spune să testăm cât mai mulți oameni pentru a vedea dacă au avut sau au coronavirus. Eurodeputatul medic Tudor Ciuhodaru (PSD) este de părere că în România este nevoie de „un plan B”, pentru că testarea extinsă este vitală și poate salva vieți.

Eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, a declarat, la RFI, că testarea a 500.000 de persoane pe săptămână pentru coronavirus ar putea salva 2.500 de vieți.

Citește și: TRAGEDIE Accident cu ȘAPTE victime - Doi români au MURIT, în microbuzul care îi ducea la muncă, în Olanda

Tudor Ciuhodaru militează pentru o testare extinsă a populației, singura care poate salva vieți în timpul epidemiei.

„Această testare extinsă a tuturor celor suspecți, expuși, asimptomatici, planul B pe care-l tot propun, dar nu aude nimeni, este vitală în principal pentru controlul răspândirii acestui coronavirus”, spune Ciuhodaru.

Eurodeputatul spune că „astfel, rata de infectare se poate reduce semnificativ (...). Astfel, am putea face izolarea activă, inclusiv a celor asimptomatici. Uitați-vă și dvs. ce se întâmplă la ora actuală în spitalele din România, sunt adevărate focare care tot explodează, pentru că tocmai pe de o parte, vorbim despre pacienți care nu sunt testați, pentru că nu au fost niciodată incluși în schema de testare a Ministerului Sănătății, în acea definiție de caz, patru din cinci pacienți care sunt infectați cu coronavirus sunt asimptomatici, iar pe de altă parte, vorbim despre cadre medicale care se pot infecta și în spital, dar și în afara spitalului, ținând cont de transmiterea comunitară și pot face adevărate infecții nosocomiale cu coronavirus”.

Tudor Ciuhodaru precizează că „la nivelul UE s-a pus problema că scăderea numărului deceselor, adică dacă facem testare extinsă, creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%. Așa că testarea a 500.000 de persoane pe săptămână, cum face Anglia sau Germania în acest moment, poate salva 2.500 de vieți”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.