Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul Virgil Musta avertizează în privința COVID-19: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur

stirileprotv.ro
Virgil Musta

Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat, luni seară, că nu există soluții miraculoase pentru stoparea coronavirusului, decât respectarea celor 3 reguli, respectiv distanțarea, purtarea măștii și igiena. În caz contrar, potrivit doctorului, secțiile de terapie intensivă nu vor putea face față numărului mare de pacienți.

Medicul infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a afirmat la Digi24 că singura soluție pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus este respectarea celor 3 reguli de aur: distanțarea socială, purtarea măștii și igiena.

Un afacerist din Ilfov a murit pe Dunăre: S-a lovit de ramurile unor arbori, în timp ce mergea cu șalupa

„Singura soluție cred că e să încercăm să explicăm în fiecare zi oamenilor că nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur- distanțarea socială, purtarea măștii și igiena. Dacă nu înțelegem aceste lucruri și nu le vom respecta, degeaba încercăm să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă, pentru că la un moment dat ele nu vor face față numărului mare de cazuri și de forme severe”, a precizat el.

Eugen Teodorovici, întrebare de baraj pentru Marcel Ciolacu: 'De ce nu s-a mers pe urgentarea procedurii de vot?'

Dacă oamenii se spală regulat pe mâini, poartă măști de protecție și își păstrează distanța socială unul de celălalt, aceste trei comportamente simple ar putea opri cea mai mare parte a pandemiei Covid-19, chiar și fără un vaccin sau tratamente suplimentare, potrivit unui nou studiu.

Studiul, publicat în jurnalul PLoS Medicine, a creat un nou model pentru a analiza răspândirea bolii și eforturile de prevenire care ar putea ajuta la oprirea acesteia.

Ratele de contact din studiu s-au bazat pe interacțiunea oamenilor din Olanda, dar modelul este potrivit și pentru alte țări occidentale, au spus cercetătorii de la Universitatea Medical Center Utrecht

"O epidemie mare poate fi prevenită dacă eficacitatea acestor măsuri depășește 50%", au scris ei.

Liderii americani în domeniul sănătății publice au făcut ecou sentimentul acestui studiu recent. Directorul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor a declarat, marți, Institutului Buck pentru Cercetare a Îmbătrânirii, că țara nu este "lipsită de apărare".

„Dacă am purta cu toții măști de protecție pentru următoarele patru, șase, opt, douăsprezece săptămâni, în toată țara, această transmitere a virusului s-ar opri”, a spus dr. Robert Redfield.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.