Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediul academic din Universitatea București: 'Guvernul Grindeanu a LEGALIZAT furtul'

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Printre cei care au reacționat dur în urma ordonanțelor date de Guvern s-a numărat și profesorii universitari și membri ai comunității academice a Universității din București. Aceștia au lansat un apel către instituțiile statului pentru apărarea statului de drept în România. Mesajul a fost pus pe pagina de Facebook a Universității București, iar postarea a fost distribuită de sute de ori de diferite persoane.

"Semnatarii scrisorii menționează că „Guvernul României a abandonat (…) contractul social cu românii. La adăpostul întunericului și al minciunilor, în dispreț total față de încrederea cu care a fost învestit de milioane de români, Guvernul României a legalizat furtul, necinstea, ilegalitatea.

Citește și: Așa ajungi cel mai repede la orgasm: Lucrul banal pe care trebuie să-l faci

Cabinetul Grindeanu ne-a transmis ieri mesajul că munca onestă și respectarea legii sunt pentru cei mai puțin norocoși, iar furtul și disprețul față de legile care guvernează ordinea socială sunt privilegiul celor aleși.”

Prin urmare, reprezentanții comunității academice a Universității din București condamnă public deciziile luate de Guvern împotriva statului de drept și solicită intervenția instituțiilor abilitate ale statului pentru stoparea intrării în vigoare a ordonanței menționate.

Citește și: Republica Moldova a declarat vinul drept produs alimentar

Semnatarii apelului sunt prof. dr. Mircea Dumitru- Rector al Universității din București, prof. dr. Marian Preda- Președinte al Senatului, prof. dr. Romiță Iucu- Prorector, prof. dr. Magdalena Platis- Prorector, prof. dr. Laurențiu Leuștean- Prorector, prof. dr. Liviu Papadima- Prorector, conf. dr. Constantin Mihailciuc- Prorector, prof. dr. Laurențiu Vlad- Prorector, Prof. dr. Bogdan Murgescu- Director CSUD, Academician Marius Andruh- profesor al Universității din București.

Lista rămâne deschisă, iar cei care doresc să se alăture demersului ne pot scrie la adresa de e-mail: semnatari@unibuc.ro. Lista va fi updatată periodic."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.