Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediul universitar se alătură magistraților - Protest al profesorilor și studenților de la Universitatea București - VIDEO

Inquam Photos / George Calin
proteste studenti

Mai mulți profesori și studenți protesteaza, la ora transmiterii stirii, fata de OUG 7, alaturandu-se in acest fel manifestului magistraților. La protestul de la Facultatea de litere este si Gabriel Liiceanu.

De altfel, rectorul Universitatii Bucuresti, profesorul Mircea Dumitru, anunta ieri ca institutia este solidara cu protestele magistratilor, mentionand ca o conditie esentiala pentru democratie o reprezinta corecta functionare a statului de drept.

"Credința în valorile civice liberale, în independența justiției față de puterea executivă și politică, garanțiile constituționale pentru ca magistrații să poată acționa fără nicio ingerință politică neprincipială, toate acestea sunt parte a etosului democratic, un pilon al unei societati libere și a domniei legii într-un stat de drept.

Citeste si Raluca Turcan spune de ce s-a amânat votul în cazul Toader - Mai are de bifat câteva cerințe care țin de interesele infractorilor. Asta i-au cerut azi

Conducerea Universității din București a luat act de inițiativele unor cadre didactice și ale organizației studențești- ASD- din cadrul Facultății de Drept de a formula public o poziție avizată față de reglementările din ultimii doi ani referitoare la administrarea justiției în România, în special față de recenta OUG nr. 7/2019. Nu în ultimul rând, a luat act de acțiunile de solidarizare inițiate de cadre didactice și studenți din cadrul mai multor facultăți ale Universității din București.

Consecventă atitudinii sale de delimitare a activității academice față de ingerințele politice de orice fel, Universitatea din București consideră totodată că problema respectării normelor statului de drept, a asigurării independenței justiției implică angajamentul civic al tuturor cetățenilor responsabili.

Corecta funcționare a statului de drept este o condiție esențială pentru democrație, pentru protecția drepturilor cetățenilor împotriva acțiunilor arbitrare ale politicului în justiție, acțiuni ce pot perturba grav scara de valori a întregii societăți, atașamentul acesteia față de dreptate, echitate, corectitudine, cinste, responsabilitate.

Ne exprimăm, așadar, solidaritatea față de inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019 și stoparea măsurilor care pun sub semnul întrebării bunul mers al justiției în România", a transmis Mircea Dumitru pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.