Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev asigură că Rusia poate minimaliza impactul sancţiunilor

medvedev_2409541b

'Rusia poate minimaliza impactul oricaror sanctiuni impuse ca rezultat al crizei din Ucraina, iar guvernul va face o prioritate din asta', a declarat premierul rus. El a adaugat ca Moscova va insista pentru un acces echitabil pe pietele externe pentru exporturile de energie ruse si daca va fi necesar va face un demers legal sau va cere arbitrajul în cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului.

Premierul rus a mai spus cu acelasi prilej ca sanctiunile reprezinta un impuls suplimentar pentru realizarea sistemului national de plati.

Anterior, premierul polonez Donald Tusk a sustinut, într-un articol publicat în Financial Times, ca Uniunea Europeana trebuie sa creeze o uniune energetica pentru a-si asigura aprovizionarea cu gaz întrucât dependenta actuala de gazul rusesc slabeste Europa.

Rusia, care furnizeaza aproximativ o treime din petrolul si gazul necesare UE, a provocat unde de soc în rândul comunitatii internationale odata cu interventia sa militara si anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în luna martie, aminteste Reuters.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.