Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev publică citate din Apocalipsă și vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial: 'Totul va lua foc și în jurul țărilor Occidentale!'

Dmitri Medvedev

Federația Rusă pare tot mai deranjată de modul în care decurge războiul din Ucraina. Asta și pentru că forțele Occidentale, care sprijină Ucraina, au anunțat recent că vor finanța în continuare soldații ucraineni în lupta de pe teren. Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, publică citate din Apocalipsă când vorbește despre posibilele efecte ale unui război extins, asta dacă Ucraina o să fie în continuare sprijinită militar cu arme de ultimă generație.

„Camarila de la Kiev a venit cu un proiect de 'garanții de securitate', care sunt, în esență, un prolog pentru cel de-al treilea război mondial. Bineînțeles, nimeni nu le va da 'garanții' naziștilor ucraineni. La urma urmei, este aproape același lucru cu aplicarea articolului 5 din Pactul Atlanticului de Nord (Pactul de la Washington) în Ucraina. Pentru NATO este același lucru de rahat, dar din lateral. De aceea este înfricoșător.

Prietenii noștri jurați - șefii occidentali de diferite calibre, cărora le este adresat acest apel isteric - trebuie să înțeleagă în sfârșit un lucru simplu.

Aceasta are legătură directă cu războiul hibrid al NATO cu Rusia. Dacă acești cretini vor continua să alimenteze în mod neîngrădit regimul de la Kiev cu arme periculoase, mai devreme sau mai târziu, campania militară va trece la un alt nivel. Acesta își va pierde limitele vizibile și potențialul de predictibilitate pentru părțile implicate în conflict. Acesta va avea propriul său scenariu militar, implicând noi actori. Acest lucru a fost întotdeauna așa.

Și atunci țările occidentale nu vor mai putea să stea în casele și apartamentele lor ordonate, râzând de modul în care slăbesc cu grijă Rusia pe mâna altora. Totul va lua foc și în jurul lor. Poporul lor va avea mult de suferit. Pământul va arde la propriu și betonul se va topi. Și noi vom fi loviți puternic. Va fi foarte, foarte rău pentru toată lumea. Se spune: "De aceste trei plăgi, de focul, de fumul și de pucioasa care ieșeau din gurile lor, a murit o treime din toți oamenii" (Apoc. 9:18).

Dar între timp, politicienii miopi și proștii lor, răsucindu-și grijuliu paharul de vin în mână, speculează asupra modului în care vor putea să se descurce cu noi fără a se angaja într-un război direct. Idioți plictisitori cu o educație clasică”, a spus Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Context

Conflictul din Ucraina, unde artileria se dovedeşte decisivă, consumă o cantitate impresionantă de proiectile diverse, iar ţările occidentale au oferit arme la normele NATO forţelor ucrainene, mult mai precise decât muniţiile de producţie rusească pe care le aveau până acum acestea în dotare.

Însă aceste donaţii au epuizat arsenalele ţărilor europene, iar UE a anunţat în iulie un sprijin de 500 de milioane de euro pentru doi ani pentru a facilita achiziţiile comune de armamente.

Va fi acordată prioritate achiziţiei de rachete aeriene portabile, de rachete antitanc portabile, de tunuri de 155 mm şi de muniţii pentru acestea.

SUA, principalul furnizor de ajutor militar al Ucrainei, au deblocat deja 15,2 miliarde de dolari pentru trimiterea a diverse armamente, în special rachete antitanc Javelin, piese de artilerie şi obuze compatibile cu sistemele de artilerie ale NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.