Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev, despre grupul de rebeli care a atacat Rusia: Niște gunoaie! Ar trebui eliminați ca șobolanii

TASS
Dmitri Medvedev

Armata rusă a declarat marţi că i-a eliminat pe militanţii care au pătruns în regiunea Belgorod, la graniţa Rusiei cu Ucraina, cu vehicule blindate, forţele ruse ucigând peste 70 de 'naţionalişti ucraineni' şi respingându-i pe restul înapoi în Ucraina. Vicepreşedintele puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că atacatorii sunt nişte 'gunoaie' care ar trebui exterminaţi 'ca şobolanii', scrie Reuters, potrivit Agerpres.

'Responsabilitatea (...) revine regimului de la Kiev şi, în ultimă instanţă, sponsorilor săi din străinătate - adică Washingtonul şi ţările Uniunii Europene, precum şi statele afiliate, cum ar fi Marea Britanie şi altele', a declarat Medvedev, potrivit TASS. 'Este responsabilitatea lor, în mod direct şi imediat', a mai spus el.

Americanii reacționează ferm după atacul din Belgorod: 'Ucrainenii decid cum vor să-și desfășoare operațiunile militare'

Dosar penal deschis

Comitetul de investigații al Parchetului Federației Ruse a deschis un dosar penal în temeiul a șase articole din Codul Penal al Federației Ruse, inclusiv pentru fapte de terorism și crimă, în urma atacului militanților ucraineni asupra așezărilor din regiunea Belgorod, a relatat TASS, marți, citând Serviciul de presă al Procuraturii Generale Ruse. 'Comitetul de investigaţii al Procuraturii Rusiei a inițiat un dosar penal pe motiv de infracțiuni comise în temeiul articolelor 205, 317, 105, 167, 222, 222.1 din Codul Penal al Federației Ruse (act terorist, atentat la viața forţelor de ordine şi de securitate, tentativă de crimă, distrugerea intenționată sau deteriorarea proprietății, circulația ilegală a armelor și explozibililor)', se arată în comunicat.

Potrivit Comisiei de investigaţii, pe 22 mai, reprezentanții unor formațiuni armate ucrainene au atacat districtul Graivoronsk din regiunea Belgorod. Clădirile rezidențiale și administrative, infrastructura civilă au fost supuse bombardamentelor cu obuze și artilerie. Anchetatorii încearcă acum să-i identifice pe atacatori. Mai mulți localnici au fost răniți în urma atacului. După cum a declarat marți guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, nu există informații despre victime înregistrate în rândul civililor.

Context

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022 pe care o numeşte 'operaţiune militară specială', iar Occidentul şi Kievul drept o agresiune brutală, neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat independent, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Deşi nu există cifre exacte privind pierderile suferite de Rusia în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, pe baza unor surse deschise, BBC în limba rusă a reuşit să identifice numele a 21.700 de militari ruşi ucişi în cele aproape 15 luni de război. Rata pierderilor continuă să fie ridicată, nu doar în detaşamentele formate din prizonieri, ci şi în unităţile armatei regulate ruse, conform postului de radio citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.