Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii reacționează ferm după atacul din Belgorod: 'Ucrainenii decid cum vor să-și desfășoare operațiunile militare'

rosselcdn.net
explozie-belgorod

Statele Unite ale Americii consideră că Ucraina ar trebui să decidă singură cum să desfăşoare operațiunile militare împotriva Rusiei, a declarat, luni, în timpul briefingului regulat pentru jurnalişti, şeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Matthew Miller, comentând pătrunderea unor grupări paramilitare în regiunea Belgorod. "Ucrainenii decid cum vor să-și desfășoare operațiunile militare" - a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, relatează TASS, potrivit Rador.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, Washingtonul nu îndeamnă Kievul la incursiuni pe teritoriul Rusiei. "Le-am spus foarte clar ucrainenilor că nu cerem atacuri în afara granițelor ucrainene și nu oferim posibilităţi pentru acestea" - a adăugat Miller.

Anterior, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a intrat pe teritoriul districtului Graivoron.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că se desfăşoară o activitate de eliminare a diversioniştilor ucraineni de pe teritoriul Rusiei și de distrugere a acestora, pentru aceasta existând suficiente forțe și mijloace la fața locului.

Potrivit afirmaţiilor lui Peskov, Ministerul rus al Apărării, FSB și Serviciul de Frontieră au raportat președintelui rus, Vladimir Putin, despre tentativa unor diversionişti de a pătrunde în regiunea Belgorod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.