Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev, reacție la rezoluția ONU: 'Anglo-saxonii încearcă să adune o bază legală pentru furtul activelor rusești confiscate ilegal'

TASS
Dmitri Medvedev

Țările occidentale încearcă să creeze un temei juridic pentru furtul bunurilor rusești confiscate ilegal, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, comentând rezoluția adoptat[ de Adunarea Generală a ONU privind despăgubirile de război datorate de ruși Kievului.

"Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție de recomandare privind despăgubirile Rusiei pentru Ucraina. Concluzii: anglo-saxonii încearcă în mod clar să adune o bază legală pentru furtul activelor rusești confiscate ilegal", a scris Medvedev pe Telegram.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate a subliniat că țările ONU ar fi trebuit să adopte o rezoluție similară cu privire la reparațiile Statelor Unite față de țările din fosta Iugoslavie și Peninsula Coreeană, precum și față de Vietnam și Irak. În caz contrar, actuala recomandare "pare a fi începutul agoniei ONU ca principală instituție internațională pentru reconciliere", a spus el.

"Sfârșitul va fi dureros pentru întreaga comunitate internațională. Vom trăi fără o astfel de organizație a "națiunilor unite"", a adăugat Medvedev.

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni, cu majoritate de voturi, un proiect de rezoluție privind despăgubirile pentru Kiev. Inițiativa a fost susținută de 94 de membri ai organizației, 14 membri au fost împotrivă, iar reprezentanții a 73 de țări s-au abținut. Reuniunea a fost inițiată de Canada, Guatemala, Țările de Jos și Ucraina.

Țările occidentale au înăsprit sancțiunile împotriva Rusiei după începerea invaziei din Ucraina. Astfel, aproximativ jumătate din rezervele valutare ale țării - circa 300 de miliarde de dolari - au fost înghețate. În aprilie, guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat că autoritățile ruse vor contesta decizia autorităților europene în instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.