Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev: 'Statelor occidentale nu le pasă câtuși de puțin de Ucraina' / 'Afirmatiile lui Josep Borrel nu sunt altceva decât paranoia'

canberratimes.com.au
medvedev

Recentele remarci făcute de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Josep Borrell indică faptul că țările occidentale nu sunt pregătite să ofere sprijin total Ucrainei, ducând lumea în pragul unei apocalipse nucleare, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, informează TASS.

Afirmațiile privind posibilitatea unui atac nuclear al Rusiei asupra Ucrainei, făcute de Borrell, nu sunt altceva decât 'paranoia', a scris joi oficialul rus pe pagina sa VKontakte.

"Să lăsăm paranoia despre atacul nuclear rusesc pe conștiința lui", a spus Medvedev, comentând remarca lui Borrell potrivit căreia Occidentul ar da un răspuns militar puternic, dar non-nuclear, în cazul unui atac nuclear rusesc asupra Ucrainei.

"Apropo, am scris recent că statelor occidentale nu le pasă câtuși de puțin de Ucraina și de regimul Bandera. Nu vor să le ofere un sprijin total. Mai mult, răzvrătiții de peste mări și țări, cu siguranță nu vor muri pentru ei într-o apocalipsă nucleară. De aceea, răspunsul lor va fi atent și echilibrat. Și acesta este al doilea sens al remarcii lui Borrell", a adăugat Medvedev.

În discursul său de la Academia Diplomatică Europeană din Bruges, Borrel a declarat că "orice atac nuclear împotriva Ucrainei va genera un răspuns" din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a NATO. "Nu un răspuns nuclear, dar un răspuns atât de puternic din partea militară încât armata rusă va fi anihilată", a adăugat el.

Exercițiile de retorică nucleară ale liderilor occidentali sunt dăunătoare și inflamatorii, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața reporterilor la începutul acestei săptămâni. "Considerăm că este o practică foarte dăunătoare și o practică provocatoare", a spus el. "Rusia nu dorește să ia parte la aceste exerciții și nu participă la ele".

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, a declarat într-un interviu acordat TASS la 13 octombrie că, spre deosebire de omologii lor occidentali, oficialii ruși nu au făcut niciodată amenințări publice cu utilizarea armelor nucleare sau a altor arme de distrugere în masă.

Potrivit doctrinei nucleare rusești, utilizarea armelor nucleare de către Rusia este posibilă doar dacă inamicul folosește acest tip de arme sau alte tipuri de arme de distrugere în masă împotriva Federației Ruse și a aliaților săi, dacă există informații fiabile despre lansarea de rachete balistice pentru a ataca Rusia și aliații săi, dacă inamicul influențează obiectele necesare pentru acțiuni de ripostă ale forțelor nucleare, precum și în cazul unei agresiuni împotriva Federației Ruse cu utilizarea armelor convenționale, când este amenințată însăși existența statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.