Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-ESCROCHERIE online gândită de chinezi. Prejudiciul se ridică la aproape 400 de milioane de euro

Daily Express
china

Indonezia va expulza 153 de chinezi din cauza unei presupuse implicări a lor într-o escrocherie online, al cărei prejudiciu este estimat la 380 milioane de euro, a indicat marţi poliţia indoneziană, citată de AFP, conform agerpres.

Suspecţii, care acţionau din străinătate pentru a evita depistarea lor de către autorităţile chineze, se dădeau drept poliţişti sau responsabili oficiali chinezi. Ei vizau oameni de afaceri bogaţi şi politicieni din China, confruntaţi cu probleme de ordin judiciar, şi le promiteau că le rezolvă problemele în schimbul achitării unor sume de bani imediat, a precizat poliţia indoneziană.

Citeşte şi: Liderii opoziţiei din Venezuela au fost ARESTAŢI şi luaţi cu mascaţii de acasa - VIDEO

Prinşi ca urmare a furnizării de informaţii de către autorităţile chineze, cei 153 de suspecţi aparţineau unei organizaţii infracţionale. Ei au reuşit să strângă 6.000 miliarde de rupii (380 milioane de euro) de la începutul escrocheriilor la sfârşitul lui 2016, potrivit sursei citate.

''Întreprindem o anchetă aprofundată şi suntem în contact cu autorităţile chineze pentru a-i expulza'', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Rikwanto.

Suspecţii au fost arestaţi în cursul unor operaţiuni separate, la sfârşitul săptămânii trecute la Jakarta, Surabaya, cel de-al doilea oraş ca mărime al Indoneziei, şi în insula Bali. Printre ei figurează specialişti în informatică, ce recuperau informaţii despre victime şi puneau la punct sisteme de comunicare pentru a-i contacta, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Delincvenţii cibernetici care vizează victime din China recurg din ce în ce mai mult la tehnologii avansate pentru a comite escrocherii din străinătate, care se răspândesc în Asia de Sud-Est de câţiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.