Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dispărut în mod misterios, capturat în Dominicană: Comerciantul de diamante care a dat un tun de 2 miliarde de dolari a fost prins

Mehul Choksi

Un comerciant de diamante fugar, Mehul Choksi, căutat în India în legătură cu un caz major de fraudă bancară, a fost capturat în Insula Dominica din Caraibe, informează DPA, citând anunţul făcut joi de mass-media.

Choksi şi nepotul său, Nirav Modi, sunt acuzaţi că au colaborat cu angajaţi ai Băncii Naţionale Punjab administrate de stat pentru a obţine 2 miliarde de dolari în împrumuturi de la un consorţiu de bănci.

Modi şi Choksi au călătorit în străinătate în ianuarie 2018 şi nu s-au mai întors de atunci.

Choksi a apărut curând în Antigua şi Barbuda, unde şi-a cumpărat cetăţenia. El a dispărut în mod misterios duminică, după care poliţia din Antigua a cerut Interpol să emită o alertă globală.

Choksi a fost ulterior arestat în Dominica vecină, a relatat reţeaua indiană News18. "El a fost arestat de poliţia din nordul (insulei) Dominica. Întrucât zona nu are aeroport, noi credem că a folosit o barcă pentru a intra ilegal în Dominica", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Dominica citat de News18.

Potrivit poliţiei, Choksi a fost văzut pe plaja Canefield din capitala Insulei Dominica, Roseau, aruncând documente în mare, a relatat News18.

Poliţia de serviciu pe plajă a considerat acţiunile sale suspecte. Mai întâi, ei l-au interogat şi apoi reţinut. "Am cerut guvernului din Dominica să-l reţină pentru intrarea ilegală în ţara lor (...) şi să-l deporteze direct în India", a declarat prim-ministrul din Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, citat de News18.

Avocatul lui Choksi în India, Vijay Aggarwal, a spus că suspectează că clientul său nu ar fi ajuns în Dominica "voluntar" şi acest lucru trebuie investigat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.