Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melania Trump a cerut să fie tăiată o magnolie de peste 200 de ani din curtea Casei Albe

Melania Trump

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a cerut ca o magnolie de la 1800 din curtea Casei Albe să fie tăiată din cauză că este prea deteriorată şi reprezintă un pericol pentru vizitatori, scrie The Independent.

Copacul Jackson Magnolia se află în partea de vest a clădirii şi riscă să cadă, potrivit specialiştilor de la US National Arboretum, care au fost consultaţi de Casa Albă.

CNN a scris că "structura copacului este compromisă şi este sprijinit de un suport artificial".

Copacul este prea bătrân şi va fi îndepărtat la îndemnul specialiştilor de la National Arboretum, anunță News.ro.

Magnolia este susţinută "de un sistem de cabluri", potrivit documentelor transmise de agenţie. Unele dintre aceste cabluri trec prin lemn şi au început să distrugă structura copacului.

Melania Trump "personal a revăzut raportul de la United States National Arboretum şi s-a sfătuit cu staful ei pentru a vedea care sunt opţiunile", a transmis Casa Albă prin directorul de comunicare Stephanie Grisham pentru CNN.

Ea a spus: "După ce au fost consultate toate documentele, prima doamnă consideră că au fost luate toate măsurile pentru a conserva copacul istoric fiind preocupată de siguranţa vizitatorilor şi a reprezentanţilor presei care adesea stau în faţa magnoliei atunci când pleacă preşedintele cu elicopterul".

Este cel mai bătrân copac de la Casa Albă, plantat în 1828 în timpul administraţiei fostului preşedinte Andrew Jackson. El a adus lăstarul de magnolie de la ferma familiei din Tennessee ca un omagiu adus soţiei sale Rachel.

Impunătorul copac ajunge până la etajul al doilea al Casei Albe, acolo unde locuieşte familia Trump, şi este unul dintre cei trei plantaţi în partea de vest a clădirii.

O altă magnolie va fi plantată în locul acesteia după ce va fi tăiată săptămâna aceasta. Lemnul va fi conservat la cererea Melaniei Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.