Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melania Trump și canoanele modei de la Casa Albă: Ce va face Prima Doamnă / VIDEO

theguardian.co.uk
Melania Trump

Timp de opt ani, Michelle Obama a trăit o lună de miere cu lumea modei. Odată cu venirea lui Melanie Trump la Casa Albă, reprezentanții modei încep să strângă rândurile, notează ziarul Madame Figaro.

După două zile de la alegerea lui Donald Trump, soția sa, Melania Trump, a servit ceaiul cu Michelle Obama la Casa Albă. Viitoarea First Lady a purtat o rochie neagră fără mâneci și o pereche de pantofi Louboutin. Creatorul rochiei? Necunoscut. Nicio indicație nu a fost dată jurnaliștilor. În schimb, pentru Michelle Obama, rochia reprezintă un mesaj politic.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

Pentru a o primi pe cea care îi va succeda în aripa de Vest a Casei Albe, Michelle a purtat o rochie mov cu o dungă oranj. Designerul? Narciso Rodriguez. Culoarea și stilistul nu au fost aleși la întâmplare. Movul din acea zi trimitea un mesaj de calmare: culoarea se obține amestecând roșul (culoarea repulicanilor) cu albastrul (cea a democraților). Iar Narciso Rodriguez este fiul unor imigranți cubanezi. Este a doua oară când Michelle Obama a purtat o rochie a acestui designer. Prima oară a fost în noiembrie 2008, când l-a însoțit pe Barack în seara victoriei sale. Un adevărat simbol.

Pentru Michelle Obama, rochiile și ținutele sale au fost de-a lungul celor opt ani la Washington un mijloc de a lansa mesaje fără să fie nevoită să spună vreun cuvânt. Încă de la venirea ei la Casa Albă, Michelle a optat pentru o pleiadă de designeri care exprimau valori: diversitate, creativitate, spirit de echipă. Prima doamnă a purtat mărci populare precum J. Crew, pe cele ale unor tineri designeri ca Jason Wu sau Christian Siriano, dar și ale unor creatori consacrați precum Michael Kors sau Vera Wang. Indiferent ce a ales, impactul financiar al ținutelor sale a fost considerabil.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

În 2010, David Yermack, profesor la New York University, într-un articol publicat de celebra Harvard Business Review, a calculat că impactul financiar al opțiunilor vestimentare ale lui Michelle Obama a fost de 2,7 miliarde de dolari. Este suma la care s-au ridicat vânzările modelelor purtate de ea. Ori de câte ori a ales o rochie de la o anumită marcă, acțiunile acestei firme creșteau cu 2,3%. De cinci ori mai mult decât dacă modelul era purtat de o celebritate oarecare. Fiecare ținută a generat încasări de 14 milioane de dolari din aceste vânzări.

Acest gust autentic pentru modă și creatori și impactul financiar considerabil au făcut din Michelle Obama preferata designerilor. Care va fi relația lui Melania Trump cu lumea modei? Este greu de spus, însă ea se va confrunta cu un sector care i-a fost în mare parte favorabil lui Hillary Clinton. Pentru prima oară în istorie, revista Vogue, prin redactorul său șef Anna Wintour, a susținut-o public pe candidata democrată. Și Stefano Tonchi, președintele influentului Council of Fashion Designers of America, a susținut-o pe Hillary, la fel ca Tory Burch, Marc Jacobs sau Prabal Gurung. Prin urmare terenul este minat pentru Melania, care își cumpără singură hainele din magazin, fără ajutorul vreunui consilier de imagine. De cele mai multe ori de la Ralph Lauren, precum rochia albă pe care a purtat-o în seara victoriei lui Donald Trump.

Citește și: Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

Melania se poate aștepta chiar la un boicot al lumii modei. Top-modelul Cameron Russell, care gestionează un TED Talk cu 10 milioane de vizualizări, a lansat un apel la lumea modei pentru a-i opune rezistență noii First Lady. Iar Sophie Theallet, o stilistă franceză care a realizat multe creații purtate de Michelle Obama, a afirmat într-o postare pe Twitter că nu va lucra niciodată pentru Melania Trump și că speră că și alții îi vor urma exemplul.

Însă Carolina Herrera, o figură emblematică pentru lumea modei internaționale și americane a cărei firmă a avut încasări anul acesta de 1,2 milliarde de dolari, vede lucrurile oarecum diferit. "Peste două sau trei luni, moda îi va întinde mâna lui Melania", a declarat ea publicației Business of Fashion. Doar este vorba de modă și de reprezentanta SUA, a subliniat celebra designeră americană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cât de PERICULOS e să stăm picior peste picior pentru femei, dar și pentru bărbați / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.