Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melbourne relaxează mai multe restricții anti-COVID: Openul Australiei se va putea disputa cu tribunele pline

jacobs.com
Melbourne

Mai multe restricții anti-COVID sunt relaxate în Melbourne, ceea ce înseamnă că Openul Australiei se va putea disputa cu tribunele pline. Oamenii pot merge în cafenele, însă măștile rămân obligatorii în spitale și în transport.

Stadioanele pot reveni la capacitate maximă, deoarece autoritățile din Melbourne au ridicat aproape toate restricțiile COVID-19 rămase pentru rezidenții vaccinați din cel de-al doilea oraș ca mărime din Australia, conform Mediafax.

Victoria, statul în care se află Melbourne, a relaxat treptat restricțiile când vaccinările cu două doze au ajuns la 70%, 80% și 90%, ultimele relaxări făcând parte dintr-o schimbare de strategie în ceea ce privește traiul cu coronavirusul.

Nivelul complet de vaccinare pentru populația eligibilă ar trebui să ajungă la 90% în weekend, scrie Reuters.

„Viața dumneavoastră va reveni la normal, vă veți putea bucura de toate lucrurile la care ați tânjit și de care ați simțit lipsa", a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews, în timpul unei conferințe de presă.

Oamenii pot merge la cafenele, la dans și nu vor exista limite pentru întâlnirile de acasă. Însă măștile vor rămâne obligatorii în spitale, în transportul public și în magazine.

Restricțiile relaxate înseamnă că marile evenimente sportive, precum Openul Australiei, se vor putea desfășura cu tribunele pline.

Australia a eradicat în mare parte infecțiile în cea mai mare parte a acestui an, până când un focar al variantei Delta de la sfârșitul lunii iunie s-a răspândit rapid în Sydney și Melbourne, cele mai mari orașe ale sale, și în Canberra, ducând la blocaje de luni de zile.

Chiar și cu valul Delta, Australia a înregistrat aproximativ 194.000 de cazuri și 1.922 de decese, mult mai puține decât multe alte țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.