Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Teodor Meleșcanu a scris ambasadei Germaniei după criticile unui oficial la adresa Guvernului României

breaking news stiripesurse.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri seară că i-a trimis ambasadorului Germaniei la București o scrisoare de protest după ce un oficial neamț a spus că Guvernul nu are credibilitate și că președintele Klaus Iohannis ar trebui să reprezinte România pe perioada celor șase luni de președinție la Consiliul UE.

„In permanenta am pledat pentru o abordare incluzivă, pentru participarea tuturor institutiilor statului, toate organismele cu competente in materie, dar nu cred in niciun caz ca un oficial poate sa dea sentinte in legatura cu ceea ce ar trebui sa se intample in alta tara. I-am trimis o scrisoare in aceasta seara dlui ambasador al Germaniei la Bucuresti, semnata de mine”, a declarat, la Antena 3, Teodor Meleșcanu.

Împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare şi Minorităţi, Bernd Fabritius, a spus într-un interviu recent la RFI că Guvernul României nu este credibil pentru a asigura președinția rotativă a Consiliului UE.

„A fi pregătit înseamnă exact a fi dobândit încrederea partenerilor pe plan european în domeniul democraţiei, în domeniul statului de drept, în domeniul combaterii corupţiei şi exact în domeniul necesar pentru solicitările europene şi nu cele naţionale, dar Guvernul României în ultimii ani a făcut exact contrariul, a distrus încrederea care a existat vreodată”, a spus el.

„Eu nu văd o soluţie mare, în care Guvernul României ar putea să redobândească o încredere pe care s-a străduit s-o distrugă în ultimii doi-trei ani, acum, repede, pe ultimele sute de metri, când de fapt preşedinţia a început deja”, a adăugat oficialul german.

Întrebat cine ar trebui să stea în capul mesei, în timpul preşedinţiei româneşti a Consiliului UE, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Viorica Dăncilă, acesta a răspuns:

„Desigur, preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis este şeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puţin cunoscut în acest cadru, este cunoscută de fapt ca o persoană care mai mult execută avize şi dorinţe stabilite de partid şi de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta ţara în plan european. Din acest motiv, singura şansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă preşedintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea preşedinţiei UE”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.