Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu: România dorește să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a participat, la Berlin, la conferinţa cu tema "România: un deceniu în UE", context în care a subliniat că, deşi România nu este stat membru fondator al UE, doreşte să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european, pentru ca UE să rămână o comunitate de valori eficientă şi solidară, relevantă la nivel mondial, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES

În deschiderea conferinţei, şeful diplomaţiei române s-a referit la paşii pe care România i-a întreprins pentru aderarea la UE şi la sprijinul constant al Germaniei în acest sens, menţionând inclusiv faptul că aderarea ţării noastre a avut loc în perioada deţinerii de către Germania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Ne vom mai bucura de încă o sărbătoare. Decizia luată de Camera Deputaţilor


MAE arată că ministrul Meleşcanu a evidenţiat faptul că, la 10 ani de la aderare, România rămâne dedicată proiectului european, orientarea pro-europeană regăsindu-se atât la nivelul clasei politice, cât şi al societăţii româneşti. 

De asemenea, el a făcut referire la angajamentul şi la măsurile avute în vedere de Guvernul României pentru aprofundarea integrării europene, prin adoptarea monedei unice, aderarea la spaţiul Schengen şi finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Bilanţ NEGRU: 30 de persoane RĂNITE în incendiul din Londra. MAE, în alertă - VIDEO


Conferinţa a fost organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în Germania şi Ambasada României la Berlin, în colaborare cu Mişcarea Europeană din Germania. 

În cadrul vizitei de lucru de la Berlin, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi o întrevedere cu preşedintele Asociaţiei Federale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii - BVMW, Mario Ohoven. 

"Şeful diplomaţiei române a transmis un mesaj de încurajare a investitorilor germani în economia României, arătând că ţara noastră este stabilă, cu o creştere economică remarcabilă, o piaţă importantă, cu un cadru fiscal prietenos şi o forţă de muncă bine calificată. A evidenţiat faptul că prezenţa companiilor germane este extrem de apreciată, ele contribuind în mod substanţial la dezvoltarea economiei româneşti", arată MAE. 

Meleşcanu a transmis preşedintelui BVMW invitaţia de a realiza o vizită la Bucureşti, în vederea continuării discuţiilor cu partea română şi a extinderii cooperării în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii. 

Ministrul Afacerilor Externe efectuează, marţi şi miercuri, o vizită la Berlin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.