Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleșcanu se bazează pe NATO pentru a asigura securitatea la Marea Neagră

cuget liber
marea neagra

Aflat sambată la Constanța pentru a participa la conferința “Black Sea and Balkans Security Forum", ministrul roman de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că pentru România, atunci când discutăm de securitatea Mării Negre și a Balcanilor, NATO rămâne piatra de temelie.

“Atunci când discutăm despre securitatea Mării Negre și a Balcanilor, pentru România, NATO rămâne piatra de temelie a oricărei arhitecturi”, a declarat Teodor Meleșcanu, la Constanța.

Ministrul de Externe a subliniat că “așa cum arată Strategia Globală de Politică a UE, Uniunea Europeană este un actor global și regional major” și, de aceea, trebuie pus mai clar în evidență rolul UE în regiunea Mării Negre, relatează mediafax.

Ministrul Teodor Meleșcanu a identificat cel puțin trei dimensiuni prin care Uniunea Europeană poate aduce o contribuție semnificativă în procesele de cooperare regională: UE este facilitator al unei cooperări mai dinamice la Marea Neagră, contributor la proiecte sectoriale pragmatice și motor pentru convenirea unei agende maritime comune a statelor riverane, în viitorul apropiat, care poate aduce beneficii concrete cetățenilor din regiune, prin implementarea unei economii albastre.

Meleșcanu, a participat sâmbătă, la sesiunea de încheiere a lucrărilor conferinței “Black Sea and Balkans Security Forum”, care s-a desfășurat în perioada 14-16 iunie 2018, la Constanța.

Forumul a fost organizat de către New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și cu Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Conferința a reunit oficiali și participanți de nivel înalt din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și de securitate, reprezentanți ai mediului academic, ai sectorului privat, ai societății civile, din România, din comunitatea euro-atlantică și din vecinătatea UE și NATO. Au fost prezenți, de asemenea, înalți oficiali ai UE și ai NATO.

La dezbateri au participat peste 70 de experți în domeniile abordate în cadrul conferinței, din 17 state.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.