Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu a reafirmat angajamentul României în favoarea ONU

MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a reafirmat miercuri, la New York, angajamentul României în favoarea ONU, a obiectivelor şi principiilor înscrise în Carta ONU şi a subliniat valoarea adăugată pe care România poate să o aducă diplomaţiei multilaterale. MAE precizează, într-un comunicat de presă, că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se află la New York pentru a lansa campania de promovare a candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliului de Securitate (CS) al ONU pentru un mandat de doi ani (2020-2021), conform Agerpres.

În acest context, şeful diplomaţiei române a avut miercuri o întrevedere cu Antonio Guterres, secretarul general al ONU, în cadrul căreia a reafirmat angajamentul României în favoarea ONU şi a obiectivelor şi principiilor înscrise în Carta ONU. A subliniat valoarea adăugată pe care România poate să o aducă diplomaţiei multilaterale în consolidarea păcii şi a securităţii, din perspectiva unui angajament comun pentru identificarea şi prevenirea cauzelor profunde ale conflictelor de pe scena internaţională.

Meleşcanu a abordat importanţa acţiunii ONU şi a vocaţiei universale a acestei organizaţii în ceea ce priveşte pacea şi securitatea internaţionale, dezvoltarea durabilă şi dreptul internaţional, iar înaltul oficial al ONU a evidenţiat că ţara noastră reprezintă un exemplu de cooperare cu ONU, profilul şi expertiza României în dosare regionale conferind ţării noastre rolul de "honest broker" în asigurarea stabilităţii regionale, mai spune comunicatul. "Recunoaşterea contribuţiei pe care ţara noastră o are în ONU a fost subliniată şi în cadrul întrevederii cu preşedintele Adunării Generale (PGA), Peter Thomson. Meleşcanu a apreciat angajamentul lui Peter Thomson pe parcursul celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale, de a promova punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi realizarea Obiectivelor sale de Dezvoltare Durabilă (ODD). A arătat, de asemenea, că România se va afla printre cele 44 de state care au anunţat că vor prezenta, în 2018, un raport naţional interimar voluntar privind implementarea ODD pentru a da un bun exemplu de îndeplinire a angajamentelor asumate la summit-ul tematic din 2015. În context, a arătat că România este ferm angajată să sprijine implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, împreună cu Agenda de acţiune Addis Abeba şi Acordul de la Paris privind schimbările climatice", se arată în comunicatul amintit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.