Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu: Ar fi o idee foarte bună să acordăm 1% din PIB pentru Ministerul Afacerilor Externe

Teodor Melescanu

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, consideră că ar fi o idee foarte bună acordarea a 1% din PIB pentru Ministerul Afacerilor Externe. 

"Asigurarea securităţii României, ca a oricărui alt stat, se bazează pe trei piloni fundamentali. Primul este contribuţia noastră la asigurarea securităţii naţionale, care prin înţelegerea ce s-a realizat la nivelul tuturor partidelor politice s-a materializat în acordarea a 2% din PIB pentru cheltuielile militare. Fac o mică paranteză. Având în vedere că la ora actuală apărarea şi politica externă sunt împreună la Uniunea Europeană, mă gândesc că ar fi o idee foarte bună să acordăm şi 1% din PIB pentru Ministerul Afacerilor Externe. Când o să se poată - 2%", a declarat ministrul Afacerilor Externe, miercuri, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Bucharest Forum, conform agerpres.ro

Potrivit lui Meleşcanu, ceilalţi doi piloni pentru asigurarea securităţii României sunt reprezentaţi de structurile de cooperare la nivel regional (NATO şi UE) şi de Organizaţia Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.