Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu: Dezvoltarea relaţiilor cu Moldova, prioritate de prim rang a politicii externe a României

MAE

Dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a politicii externe a României, a reiterat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu ocazia unei întrevederi avute miercuri cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, informează MAE. Ministrul Meleşcanu a evocat, în acest cadru, importanţa continuării procesului de reforme şi de modernizare în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi în parametrii conveniţi cu Uniunea Europeană, potrivit Acordului de Asociere, precum şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, eliberarea, la 27 februarie, a celei de-a doua tranşe în valoare de 50 de milioane de euro din împrumutul rambursabil în valoare de până la 150 milioane de euro reprezintă un demers prin care se reconfirmă sprijinul Guvernului României pentru Republica Moldova. În acelaşi timp, însă, continuă să fie esenţial angajamentul Chişinăului pentru consolidarea şi intensificarea procesului de reforme, precizează sursa citată. În cadrul întâlnirii a fost evocată, totodată, atenţia prioritară acordată proiectelor de interconectare a reţelelor energetice - gaz şi energie electrică - şi de transport - rutier, feroviar, aerian, naval - dintre România şi R. Moldova, conform Agerpres.

Nu în ultimul rând, întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a agendei bilaterale a contactelor pentru perioada următoare, precum şi stadiul şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.