Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu: România este un partener şi prieten adevărat al Muntenegrului în parcursul european

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi convorbiri cu prim-ministrul muntenegrean, Dusko Markovic, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la Podgoriţa. Potrivit unui comunicat al MAE transmis, marţi, Agerpres, cei doi oficiali au discutat despre perspectivele europene şi cooperarea bilaterală în cadrul NATO, stadiul cooperării bilaterale şi evoluţiile recente regionale.

Ministrul Meleşcanu a exprimat satisfacţia autorităţilor de la Bucureşti pentru nivelul deosebit al raporturilor româno-muntenegrene şi disponibilitatea de dinamizare a dialogului bilateral la nivel înalt guvernamental. "Teodor Meleşcanu a subliniat că Muntenegru are în România un partener şi un prieten adevărat şi în ceea ce priveşte parcursul european, aşa cum România a sprijinit accederea Muntenegru la NATO", arată MAE. MAE precizează că la întâlnire a fost trecută în revistă dinamica înregistrată în cadrul cooperării bilaterale şi s-a exprimat deschiderea pentru identificarea de noi măsuri care să diversifice sectoarele de interes şi contactele bilaterale.

Prim-ministrul Markovic a accentuat interesul Muntenegrului pentru domeniile ştiinţei şi tehnologiei, turismului, asigurărilor sociale şi creşterii interacţiunii economice dintre comunităţile oamenilor de afaceri din cele două state. "Teodor Meleşcanu a arătat că România rămâne un susţinător activ al Muntenegrului, al politicii de extindere, precum şi al perspectivei europene neechivoce a Balcanilor de Vest, în conformitate cu criteriile şi parametrii de aderare stabiliţi", menţionează MAE.

În comunicat se mai arată că ministrul de Externe a reiterat disponibilitatea ţării noastre de a oferi asistenţă pentru eforturile de reformă, inclusiv prin intermediul Fondului de mobilitate român pentru experţii guvernamentali. Meleşcanu a felicitat Muntenegru pentru opţiunile strategice europene şi euro-atlantice, precum şi pentru angajamentul dovedit pentru procesul de reformă. "Edificarea statului de drept şi a unor instituţii solide va fi de natură să accelereze parcursul european al Muntenegru, care se poate constitui într-un model de urmat pentru întreaga regiune a Balcanilor de Vest", se punctează în comunicat. Ministrul român al Afacerilor Externe a subliniat susţinerea fermă a României pentru o Uniune Europeană puternică, solidă, coezivă. În ceea ce priveşte discuţiile privind viitorul Balcanilor de Vest, el a reiterat convingerea că asigurarea stabilităţii şi securităţii regiunii trebuie să reprezinte o prioritate şi un obiectiv comun al UE şi NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.