Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii grupului contestatar Pussy Riot care au întrerupt finala Cupei Mondiale rămân în detenţie

time.com
Pussy Riot

Un tribunal rus a respins luni apelurile celor patru membri ai grupului contestatar Pussy Riot, aflaţi în detenţie pentru că au pătruns pe gazonul stadionului Loujniki în timpul finalei de la Cupa Mondială, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

Veronika Nikoulchina, Olga Kouratcheva, Olga Pakhtoussova şi Piotr Versilov au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare pentru că au pătruns îmbrăcaţi în uniformă de poliţist pe terenul finalei Franţa-Croaţia, care a avut loc pe 15 iulie la Moscova.

"Consider această pedeapsă legală şi îndreptăţită", a declarat judecătorul Serghei Missioura, citat de agenţia de presă RIA Novosti. Declaraţi vinovaţi de a fi "atentat grav la regulile de comportament ale spectatorilor", toţi patru au primit interdicţia de a asista la evenimente sportive timp de trei ani, în plus faţă de condamnarea de 15 zile de închisoare.

Citește și: Părăsirea Uniunii Europene amenință ani întregi de progres al Marii Britanii în ceea ce privește egalitatea între sexe

Incidentul, survenit în minutul 53 al meciului, a avut loc în faţa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, dar şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi al Croaţiei - Kolinda Grabar-Kitarovic.

Fotografiile cu pătrunderea activiştilor pe teren au fost difuzate în toată lumea. Grupul rus Pussy Riot a revendicat acest act, care a transmis şi o listă de şase cereri, printre care eliberarea "prizonierilor politic" deţinuţi în Rusia.

Citește și: Un avion uşor a survolat în mod neautorizat staţiunea Bedminster din New Jersey, unde se afla Donald Trump

Celelalte aminteau de arestările din timpul manifestaţiilor paşnice care trebuie să înceteze şi "autorizarea concurenţei politice în ţară".

Cea mai cunoscută acţiunea a Pussy Riot a avut loc în februarie 2012, când mai mulţi membri au cântat un "imn punk" împotriva lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.