Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părăsirea Uniunii Europene amenință ani întregi de progres al Marii Britanii în ceea ce privește egalitatea între sexe

Brexit

Părăsirea Uniunii Europene amenință ani întregi de progres al Marii Britanii în ceea ce privește egalitatea între sexe, prin tăierea finanțării serviciilor pentru femei sau erodarea drepturilor acestora în câmpul muncii, conform unui raport prezentat de CNN, scrie Mediafax.

Raportul „Insistând pentru progres: drepturile femeilor și egalitatea între sexe în anul 2018” a fost emis luni de Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC).

Raportul critică faptul că amendamentele Actului pentru Egalitate, adoptate în anul 2010 drept lege antidiscriminare, nu sunt incluse în versiunea actuală a legii pentru Brexit. Acest lucru denotă faptul că acestea nu vor mai fi incluse în legislația Marii Britanii după Brexit.

„Prioritatea trebuie să fie siguranța că femeile și fetele de toate vârstele vor avea dreptul la siguranță în viața de zi cu zi. Recomandările noastre au ca scop îmbunătățirea vieții femeilor și protejarea drepturilor lor fundamentale”, a declarat Rebecca Hilsenrath, directorul ECHR.

Citește și: Un avion uşor a survolat în mod neautorizat staţiunea Bedminster din New Jersey, unde se afla Donald Trump

În eventualitatea în care legea Brexit este adoptată în forma actuală, nu va include amendamentele din Carta Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, care susține nediscriminarea, drepturile copiilor și drepturile la condiții de muncă egale.

În Marea Britanie, doar 32% dintre oficialii din politică sunt femei, ceea ce plasează țara pe locul 41 la nivel mondial.

Deși rata de angajare a femeilor este în creștere (momentan este de 71%), tot este mai mică decât cea a bărbaților, mai exact 80%. De asemenea, femeile sunt predispuse la salarii mai mici, slujbe nesigure și program part-time.

Importanța presiunilor pe care Uniunea Europeană le-a exercitat asupra Marii Britanii în ceea ce privește adoptarea mai multor legi pentru egalitate între sexe este un subiect larg dezbătut.

Citește și: Un câine a reuşit să deschidă uşa de la cala de bagaje a unui avion de pasageri aflat în zbor, obligând echipajul să efectueze o aterizare de urgenţă

„Dacă ne uităm în trecut, putem observa că Marea Britanie a fost nevoită să acționeze pe mai multe planuri la îndemnul Uniunii Europene, în special în ceea ce privește drepturile femeilor, de exemplu concediul de maternitate”, a declarat Jill Rubery, profesor al Universității din Manchester.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.