Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii trupei rock ruso-belarus Bi-2 eliberaţi, în drum spre Israel

Bi-2
Bi-2

Membrii grupului de rock ruso-belarus disident Bi-2 reţinuţi în Thailanda de autorităţile de imigraţie au fost eliberaţi şi se află în drum spre Israel, a anunţat grupul pe pagina sa oficială de Facebook, notează AFP preluat de agerpres.

"Toţi muzicienii grupului Bi-2 au părăsit Thailanda şi sunt în siguranţă. Sunt în drum spre Tel Aviv", este scris în mesaj, punând capăt temerilor de expulzare în Rusia, unde riscau să fie persecutaţi.

Arestarea lor a avut loc săptămâna trecută la Phuket (sud), unde grupul susţinea un concert în cadrul unui turneu internaţional.

"Şapte sau opt" persoane au fost reţinute pentru probleme legate de vizele cu drept de muncă, au explicat autorităţile thailandeze care au confirmat posibilitatea ca acestea să fie expulzate.

Bi-2, celebru în Rusia, a luat poziţie împotriva războiului din Ucraina şi a preşedintelui Vladimir Putin, expunându-se astfel la acuzaţii de susţinere a terorismului din partea Kremlinului.

Grupul rusofon include şapte membri, dintre care unii au cetăţenie israeliană şi australiană pe lângă cetăţenia rusă, potrivit Human Rights Watch.

Organizatorul concertelor în Thailanda, VPI Event, a dat asigurări că rockerii obţinuseră permisele necesare, însă autorităţile le-au acordat din greşeală vize turistice.

Consulatul rus a încercat din decembrie să anuleze concertele prevăzute, a arătat VPI într-un mesaj difuzat pe Facebook în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.