Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii unei asociaţii din judeţul Braşov, impresionaţi de cazul copilului din Sfântu Gheorghe care a ajuns în stare gravă la spital

cyd.ro
amstaff caine agresiv

Membrii unei asociaţii din judeţul Braşov, impresionaţi de cazul copilului din Sfântu Gheorghe care a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost sfâşiat de câini în urmă cu câteva zile, au demarat o campanie de strânge fonduri pentru ajutorarea familiei acestuia, conform Agerpres.

Reprezentanţii Asociaţiei Kastel menţionează, într-o postare pe pagina de Facebook, că băieţelul în vârstă de 10 ani provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale reduse, care trăieşte într-o locuinţă modestă la marginea pădurii, fără curent electric.

"La numai 10 ani, Aron străbate zilnic 5 kilometri dus şi 5 întors pe jos ca să ajungă la şcoală, în Sfântu Gheorghe. Acum o săptămână, pe drumul de întoarcere către casă, a fost atacat de o haită de câini, cel mai probabil scăpaţi din curtea unui vecin. Lipsit de apărare, fără martori care să îi sară în ajutor, Aron a fost pus la pământ şi sfâşiat de colţii animalelor. A ajuns la spital aproape mort, iar medicii l-au operat deja de trei ori în încercarea de a-i vindeca rănile înfiorătoare. Pericolul nu a trecut, urmează alte intervenţii chirurgicale delicate. Aron e dintr-o familie extrem de modestă. Stă doar cu mama şi fratele de 15 ani, departe de oraş, lângă pădure, într-o locuinţă modestă, fără curent electric şi apă. În ciuda sărăciei, copiii merg zilnic la şcoală chiar dacă asta înseamnă să străbată kilometri întregi pe jos, prin pustietate, pe lângă case ai căror proprietari cresc liberi câini din rase periculoase", se arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Membrii asociaţiei au făcut public contul în care pot fi făcute donaţii de către cei care doresc să se alăture demersului lor: Asociatia Kastel, CUI 38668288, Cont BCR RO41RNCB005315848361000, cu specificaţia donaţie Aron Mathe.

"Noi, Asociaţia Kastel, vom fi mereu alături de copiii care, indiferent de obstacole, vor să înveţe ca să îşi depăşească condiţia. De aceea, am decis să preluăm cazul lui Aron şi să facem un plan de ajutorare a familiei sale. Oricine doreşte să ajute poate să doneze în contul destinat special lui Aron . Vă vom ţine la curent", au precizat aceştia.

Copilul, care se află în prezent într-un spital din Braşov, a fost atacat de câini în data de 15 februarie, pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce se deplasa de la şcoală spre domiciliu, acesta suferind multiple plăgi la nivelul corpului care necesită peste 55 de zile de îngrijiri medicale.

Poliţia a demarat cercetări în acest caz, iar un bărbat în vârstă de 41 de ani, care deţine mai mulţi câini de luptă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la domiciliu, fiind bănuit că nu ar fi luat măsuri pentru prevenirea atacului canin.

"S-a reţinut că la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, inculpatul, în calitate de deţinător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoşi sau agresivi conform art. 1 lit. b respectiv art. 2 alin. 1 lit. a din OUG nr. 55/2002, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin prevăzute de art. 6 alin. 4 din OUG nr. 55/2002 şi a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietăţii sale, să ajungă în loc public fără botniţă şi fără a fi ţinute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, minor în vârstă de 10 ani, şi i-au provocat prin muşcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55-60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în pericol" , au precizat reprezentanţii Parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.