Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru al Comitetului Internaţional Olimpic: 'Nu există absolut nimic în neregulă cu China. Este o ţară foarte bună şi foarte organizată'

nsb.com
Dick Pound

Canadianul Dick Pound (foto), membru al Comitetului Internaţional Olimpic, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping, a declarat că nu regretă alegerea Chinei ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, în pofida reacţiilor internaţionale privind respectarea drepturilor omului în această ţară, transmite Reuters, informează Agerpres.

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia au anunţat recent că vor impune un ''boicot diplomatic'' al Jocurilor de la Beijing (4-20 februarie), pe care China l-a denunţat ca o ''mişcare politică''

''În sensul de a avea o ţară gazdă care ar putea organiza şi livra o competiţie excelentă din perspectiva Jocurilor, nu există absolut nimic în neregulă cu China. Este o ţară foarte bună şi foarte organizată'', a spus Pound pentru postul german de radio Deutschlandfunk.

Avocatul canadian a reiterat că statutul CIO nu îi permite să joace vreun rol în a aduce schimbări politice în vreo ţară: ''Trebuie să fim rezonabili cu privire la aşteptările din partea unei organizaţii relativ mici. Când noi acordăm Jocurile unei ţări, asta nu înseamnă că noi susţinem obiectivele politice ale acelei ţări. Se face pa baza importanţei ţării ca o naţiune sportivă şi a capacităţii sale de a organiza Jocurile la nivelul pe care lumea îl aşteaptă acum''.

Conform lui Dick Pound, Comitetul olimpic chinez a acceptat să permită sportivilor să vorbească liber în timpul conferinţelor de presă despre probleme cum ar fi tratamentul minorităţii musulmane din regiunea Xinjiang, pe care administraţia preşedintelui american Joe Biden a descris-o ca un genocid. China respinge însă orice abuz privind drepturile omului.

''Comitetul de organizare ne-a garantat că va exista libertate de exprimare pentru sportivi'', a spus Pound.

Sportivii vor trebui în continuare să respecte o regulă a CIO care spune că nu pot protesta în timpul evenimentelor sportive sau ceremoniilor de medaliere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.