Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum româno-coreean pentru cooperare în domeniul energiei nucleare

istockphoto.com
reactor nuclear

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi negocierea şi semnarea unui memorandum de înţelegere româno-coreean pentru consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare, potrivit Agerpres.

Memorandumul se încheie între Ministerul Comerţului, Industriei şi Energiei al Republicii Coreea şi Ministerul Energiei din România, se precizează într-un comunicat transmis de Guvern.

"Obiectivul Memorandumului de înţelegere dintre cele două state este de a stabili un cadru pentru consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare prin facilitarea schimbului de bune practici în domeniul nuclear, coordonarea politicilor energetice, dezvoltarea noilor tehnologii în condiţii de siguranţă şi dezvoltarea şi securizarea lanţurilor de aprovizionare. Actul normativ prevede, de asemenea, stabilirea unei sesiuni anuale între Republica Coreea şi România pentru Dialogul privind Industria Energiei Nucleare (NEID), în vederea menţinerii un dialog constructiv şi posibilitatea de constituire a unui Grup de lucru, la nivel tehnic, cu rol de monitorizare şi implementare a activităţlor", informează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.