Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorandum semnat la Sofia - Bulgaria, Macedonia de Nord şi Albania îşi unesc pieţele de electricitate

intellinews.com
energie

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Albania au semnat la Sofia un Memorandum privind integrarea pieţelor lor de electricitate şi dezvoltarea în comun a tranzacţionării electricităţii în sud-estul Europei, transmit BTA şi Novinite preluate de mediafax.

Memorandumul a fost semnat de reprezentanţii ESO (operatorul sistemului de electricitate din Bulgaria), MEPSO (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Macedonia de Nord) şi OCT (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Albania).

Cele trei ţări au pus bazele unui proiect prin care îşi vor adânci cooperarea şi intenţionează să înfiinţeze un Centru regional de securitate în domeniu într-un stat membru UE din sud-est, dar nu au specificat numele ţării.

Acest proiect ar urma să aducă oportunităţi mai bune pentru participanţii de pe piaţa electricităţii şi să îmbunătăţească securitatea furnizării în regiune.

ESO, MEPSO şi OCT vor contribui la dezvoltarea pieţei electricităţii prin cuplarea pieţelor naţionale "pentru ziua următoare" şi integrarea lor în piaţa unică de electricitate din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.