Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memoria soldaților români: MApN restaurează o parcelă dintr-un cimitir din Polonia în care sunt îngropați soldați români

sheffieldbaptist.com
Cruce Paste Golgota

Ministerul Apărării Naționale anunță că proiectul privind restaurarea unei parcele dintr-un cimitir polonez în care sunt îngropați soldați români se apropie de final. Lucrarea va fi gata în decembrie, iar ceremonia de sfințire va fi organizată anul viitor, relatează Mediafax.

MApN anunță că proiectul de restaurare a Parcelei de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, amplasată în Cimitirul prizonierilor de război din Lambinowice, regiunea Opole, Polonia, a intrat în etapa finală de execuție.

Acțiunea este derulată de Ministerul Apărării Naționale, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit reprezentanților MapN, până la mijlocul lunii decembrie este prevăzută finalizarea lucrărilor de restaurare, care va fi urmată de etapa de recepție finală. În cursul anului 2021 va fi organizată o ceremonie militară și religioasă de resfințire a necropolei de război.

Demersul comemorativ face parte din seria manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Primului Război Mondial și cel al Marii Uniri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.