Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorial dedicat eroilor MAI, inaugurat la sediul ministerului

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Un memorial dedicat celor 26 de poliţişti, pompieri, jandarmi, aviatori şi poliţişti de frontieră căzuţi la datorie în ultimii 27 de ani a fost inaugurat, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Eroilor, fiind organizată şi o ceremonie de comemorare a celor care şi-au dăruit viaţa în slujba legii şi a patriei.

"Pentru noi este un moment plin de mare încărcătură, momentul în care aducem prinos de recunoştinţă eroilor Ministerului Afacerilor Interne. Sunt acei oameni care au înţeles că jurământul faţă de ţară şi faţă de cetăţeni poate fi plătit - şi a fost plătit - chiar cu preţul vieţii. Mai este important că ei şi acum transmit un mesaj către toţi poliţiştii şi militarii Ministerului Afacerilor Interne, despre felul în care trebuie continuată istoria şi tradiţia acestei instituţii. Este momentul în care le recunoaştem misiunea, le omagiem curajul şi transmitem astfel un mesaj important şi către generaţiile actuale şi viitoare de angajaţi ai MAI. Mulţi dintre noi cunoaştem şi păstrăm vie în memoria noastră activitatea lor", a spus ministrul de Interne, Carmen Dan.

În cadrul evenimentului, la care a participat şi principele Radu al României, a avut loc un moment artistic susţinut de copiii centrului Sfânta Sofia din Bucureşti. Totodată, a fost inaugurată o expoziţie de icoane realizate de Constantin Supială, din Teleorman. În urma unei scurte ceremonii religioase, în cadrul căreia fost rostite rugăciuni ortodoxe, catolice, greco-catolice, ebraice şi musulmane, Galeria Eroilor MAI a fost binecuvântată şi stropită cu apă sfinţită, conform Agerpres.

Memorial cuprinde numele celor care şi-au pierdut viaţa în misiuni, nume înscrise pe plăcuţe de marmură. Ministrul Carmen Dan a precizat că galeria reprezintă un loc de reculegere, în care va fi cinstită memoria acestor eroi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.