Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Memorialul Ipotești organizează 'Zilele Eminescu – Ziua Culturii Naționale'

wikipedia.org
memorialul ipotesti mihai eminescu

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează pe 14 și 15 ianuarie Zilele Eminescu – Ziua Culturii Naționale, care se vor cuprinde maimulte activități ce se vor desfășura sub genericul Poezia și muzica.

„În 14-15 ianuarie 2024, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii , instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, organizează, în parteneriat cu alte instituții din județ, Zilele Eminescu – Ziua Culturii Naționale, care se vor cuprinde mai multe activități ce se vor desfășura sub genericul Poezia și muzica”, potrivit unui comunicat de presă.

Manifestările vor debuta pe 14 ianuarie, la ora 10.00, cu slujba de Te Deum, oficiată cu ocazia zilei de naștere a lui Mihai Eminescu în Bisericuța familiei Eminovici de la Ipotești, și cu depuneri de flori la bustul poetului din incinta Memorialului. Începând cu ora 11.00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești, va avea loc spectacolul de muzică și poezie Când însuși glasul gândurilor tace..., organizat în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, potrivit mediafax.

Actorii teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani Ela Nistor și Cezar Amitroaie vor susține un recital de poezie eminesciană. Corul Sf. Nicolae Botoșani va reconstitui contextul muzical al secolului XIX.

Programul zilei de 15 ianuarie va începe la ora 11.00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești, cu conferința Manuscrisele necunoscute ale lui Enescu cu tematică religioasă, susținută de dr. Eugen Ciurtin, directorul Institutului de Istorie a Religiilor, Academia Română.

În aceeași zi, la Cinema Unirea din Botoșani va fi difuzat filmul artistic Luceafărul (regie: Emil Loteanu, 1986) și se va vernisa expoziția Genii ale Culturii Române, un proiect al Institutului Hispano-Român.

De Ziua Culturii Naționale, începând cu ora 18.00, Memorialul Ipotești, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” Botoșani, organizează, la Casa Sindicatelor, evenimentul „Strigoii” – reconstituirea unui concept Eminescu-Enescu.

În cadrul Zilelor Eminescu, ediția ianuarie 2024, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va vernisa câteva expoziții itinerante: la Veneția (Italia) – expoziția Patrimoniul Memorialului Ipotești; la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – expoziția de grafică Spiru Vergulescu; la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Drochia (Republica Moldova) – expoziția Eminescu. Ediții ilustrate.

La toate evenimentele organizate de Memorialul Ipotești cu prilejul Zilelor Eminescu – Zilei Culturii Naționale, intrarea este liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.